26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türk Arap Medya Derneği: Düzmece karar bizim için yeterli değil

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle ilgili yargılanan kişilerden 5’ine idam cezası, 3 kişiye de toplamda 24 yıl hapis cezası verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Arap Medya Derneği, 'BM raporları ve basına yansıyan yönlerinden bilindiği üzere Kaşıkçı cinayeti, Suudi resmi mensubu üst düzey profesyonellerden müteşekkil bir ekipçe organize edilip gerçekleştirilmiş bir eylemdir.' ifadelerini kullandı.

TM Dijital Haber Merkezi23 Aralık 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Türk Arap Medya Derneği: Düzmece karar bizim için yeterli değil
Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kaşıkçı cinayeti davasında 5 kişi hakkında idam kararı verildiğini açıkladı. Cinayetle ilgili olarak 3 sanığa ise 24 yıl hapis cezası verildi. Cinayete ev sahipliği yapan Başkonsolos Uteybi, cinayeti yönettiği iddia edilen Kahtani ve infaz timinin başındaki Asiri'ye ceza verilmedi.
 
İşte Türk Arap Medya Derneği’nin Cemal Kaşıkçı açıklaması:
 
“Yakın dostumuz ve Türk Arap Medya Derneği üyesi Cemal Kaşıkçı’nın haince öldürülmesinin üzerinden geçen 15 ay sonunda bugün Suudi Mahkemelerinden çıkan 5 kişi için idam, 3 kişi için hapis kararları olay hakkındaki gerçekleri arayışımızı sona erdirmeyecektir.
 
BM raporları ve basına yansıyan yönlerinden bilindiği üzere Kaşıkçı cinayeti, Suudi resmi mensubu üst düzey profesyonellerden müteşekkil bir ekipçe organize edilip gerçekleştirilmiş bir eylemdir. Cinayetin ardından konsolosluk binasına girip delilleri karartan diğer görevlileri de katacak olduğunuzda sayısız Suudi Devlet görevlisinin bu operasyona dâhil olduğunu görürsünüz.
 
Böylesi bir operasyonun bu kadar kalabalık bir ekip tarafından dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilmiş olmasına rağmen bugün çıkan kararların olayı aydınlatmak ve kamuoyu vicdanını rahatlatmak yerine, tam tersi, bu elim olayı kapatmaya yönelik olduğu aşikardır.
 
Bu sebeplerden ötürü bugün verilen bu düzmece kararların bizim için yeterli olmadığını ifade ediyor ve sürekli sorduğumuz o soruyu bir kere daha yineliyoruz.
 
Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede?
 
Madem ki en az 8 suçluyu tespit ettiniz, en azından bu kadar suçludan Cemal’in na’şının nerede olduğunu da öğrenmiş olmalısınız.
 
Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede?
 
Yerli işbirlikçilere teslim edildiği iddiasının içindeki o işbirlikçilerin isimlerini bu kadar suçludan öğrenmiş olmalısınız.
 
Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede?
 
Cemal için gerçekten adalet istiyorsanız bu soruları cevaplandırmalı ve olayın bütün faillerini adalet önüne getirmelisiniz.”