2 Ağustos 2025 Cumartesi / 8 Safer 1447

İlişkilerin düzelmesiyle Rus gelinler dönmeye başladı

Antalya’da yüzde 95’i kadın olmak üzere 60 bin Rus yaşıyor. 40 bini Türk erkekle evlendi, 80 bin çocuk doğdu. Anavatanlarına giden Ruslar iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ardından geri döndü.

2 Nisan 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İlişkilerin düzelmesiyle Rus gelinler dönmeye başladı

Büyük çoğunluğu turizmci olan Antalya'daki Rus diasporası, 24 Kasım 2015'te Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesiyle başlayan krizinden çok etkilendi. Sadece işleri değil, evlilikleri de zor günler geçirdi.

Hürriyet'in haberine göre, Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, "Krizin giderilmesiyle problemli evlilikler de düzeldi. Birbirimizin kıymetini anladık. Stres ve ekonomik krizin sarstığı evliliklerde terk eden eşler dönmeye başladı" dedi.

Balcı, kriz günlerinde bin ile 2 bin arasındaki Rus eşin, çocuklarını alarak ülkesine gittiğini anlatıyor. Yuvaya dönüş hakkında melez çocuklar için açılan kreş ve anaokulları da bir fikir veriyor. ‘Kids Castle'ın sahibi Anna Doğanyılmaz, geçen yıl anaokulu öğrencisi 17 çocuğun anneleriyle birlikte Rusya'ya gittiğini, bu yıl yedisinin döndüğünü söylüyor.

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Vasilyeviç Rogoza, iki ülke arasındaki kriz günlerini konuşmaktan yana olmasa da Antalya Milletvekili, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla ilgili "Kriz döneminde vatandaşlarımız sahipsiz kalmadı. ‘Bize ayırımcılık yapıldı' şeklinde tek şikâyet gelmedi. Sayın Dışişleri Bakanınız Mevlüt Çavuşoğlu, vatandaşlarımızla bir araya geldi. Zor zamanda sevgi ve destek gösterdi. Kara gün dostlarımız belli oldu"diyor.

Çavuşoğlu'nu, Rus kadınlar da şükranla anıyor. İrina Balcı, "Çavuşoğlu bizi yalnız bırakmadı. Bize ‘Her şey iyi olacak' sözü verdi. ‘Türkiye-Rusya arasında problem olmaz' dedi. Ona çok inandık ve boşa çıkmadı."

 

ÖNERİLEN VİDEO

Cinayet zanlısı kümesten çıktı

Kapat
Video yükleniyor...