23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Türkiye teröre karşı tek yürek

Eli kanlı terör örgütü PKK’nın Dağlıca’da yol güvenliğini sağlayan askerlerimize yönelik hain saldırısı tüm ülkeyi sokağa döktü.

8 Eylül 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Türkiye teröre karşı tek yürek

İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok kentte 7’den 77’ye binlerce kişi bayraklı yürüyüş düzenleyerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Vatandaşlar şehir merkezlerinde İstiklal Marşı söyleyip, şehitler için dualar okudu.

PKK’nın Dağlıca’da düzenlediği hain saldırı ülke genelinde protesto edildi. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine sokaklardan, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” nidaları yükseldi. Halkın protestosuna bazı Sivil Toplum Kuruluşları da destek verdi. Denizli’de kahpe saldırıda şehit olan askerler için gıyabi cenaze namazı da kılındı. Otomobillerine Türk bayrağı asan sürücüler ise “teröre lanet” konvoyu oluşturdu. Balıkesir’deki protesto gösterileri sırasında bir grup, HDP İl binasını bastı. Binada bulunan milletvekili adayı Bedri Arık’ı tartaklayan gruptakiler içerideki eşyaları balkondan aşağıya atarak yaktı.

Bursa’daki protesto gösterisinde Kent Meydanı’nda toplanan bir grup, HDP Osmangazi İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Vatandaşlar, binanın giriş kapısına Türk bayrağı astı. Edirne’de de protestocu grubun hedefinde de HDP binası vardı.