25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye için tarihi gün! Başkan Erdoğan'dan 'Sakarya gaz sahası' talimatı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta bulunan Fatih sondaj gemisinde incelemelerde bulundu. Başkan Erdoğan, Fatih Gemisi'nde sondaj yönetim odasında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya gaz sahasındaki sondaj faaliyetinin tamamlanma talimatını verdi.

AA17 Ekim 2020 Cumartesi 13:59 - Güncelleme:
Türkiye için tarihi gün! Başkan Erdoğan'dan 'Sakarya gaz sahası' talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk müjdeyi böyle duyurmuştu: "Fatih sondaj gemimiz hamdolsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de Tuna-1 lokasyonunda 85 milyar metreküp daha doğalgaz keşfedildiği müjdesini vererek, 'Böylece toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ın 175 kilometre açıklarında faaliyet sürdüren Fatih sondaj gemisine gitti.

Başkan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da helikopterle Zonguldak'a gitti.

Erdoğan'ı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verilmesinin ardından basın açıklaması yapılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SAKARYA GAZ SAHASI TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğlen saatlerinde İstanbul'dan helikopterle Fatih Sondaj Gemisi'ne gitti. Gemide incelemelerde bulunan Erdoğan Sakarya gaz sahası ile ilgili talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Sakarya gaz sahasındaki faaliyetlerin tamamlanması için talimat verdi. 

TAM BAĞIMSIZ ENERJİ HAMLESİNİN EN ÖNEMLİ AYAĞI "FATİH"

Denizlerdeki sondaj çalışmaları, Türkiye'nin tam bağımsız enerji hamlesinin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Bu vizyonun başrolünde ise ilk yerli sondaj gemisi "Fatih" yer alıyor.

Fatih 229 metre uzunluğu, 36 metre genişliği ile yüzen bir dev. Sadece sondaj kulesi 64 metre uzunluğunda. 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabiliyor.

FATİH'İN KARADENİZ GÖREVİ 20 TEMMUZ'DA BAŞLADI

Önce Doğu Akdeniz'de faaliyet yürüten gemi, 20 Temmuz'dan bu yana Karadeniz'i karış karış taradı.

TUNA-1'DEN 320 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ ÇIKMIŞTI

Zonguldak Ereğli açıklarındaki Tuna-1'de sondaja başlayan ve umutları boşa çıkarmayan "Fatih" 320 milyar metreküp ile, tarihi bir doğalgaz keşfine imza atmıştı.