29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türkiye koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? 18 Nisan 2020 Türkiye güncel Covid 19 vakalarında son durum

Türkiye'deki koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarında son dakika gelişmesi. Sokağa çıkma yasağı öncesi gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında Türkiye güncel koronavirüs vaka sayısını açıkladı. 18 Nisan 2020 koronavirüs vaka ve ölüm sayısı kaç oldu? İşte Türkiye güncel koronavirüs vaka ve ölü sayısı...

19 Nisan 2020 Pazar 09:23 - Güncelleme:
Türkiye koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? 18 Nisan 2020 Türkiye güncel Covid 19 vakalarında son durum

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı Covid-19 haritasında bugünün koronavirüs vaka sayısı açıklandı. Türkiye'de güncel koronavirüs vaka sayısında ölü sayısı ve son durum ne? Koronavirüs Türkiye koronavirüs tablosunda ölü sayısı, yapılan test sayısı ve vaka sayısı gibi istatistikler yer alıyor. 18 Nisan 2020 Türkiye koronavirüs tablosu yayınlandı. Peki Türkiye'de koronavirüs ölü sayısı kaç? İşte detaylar

Koronavirüs'ün Türkiye'deki yayılma hızı ne durumda? Türkiye'nin dün günlük koronavirüs tablosuna göre bugünkü toplam vaka sayısı 4,353 kişi, bugünkü vefat eden vatandaşların sayısı ise 162 kişi olarak kayıtlara geçti. İşte koronavirüs vakalarında son durum...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 18 Nisan Türkiye Covid-19 tablosunu açıkladı. Türkiye'de son duruma bakıldığında bugün de 40.270 test yapıldığı ve bugünkü vaka sayısı 4.353 kişi oldu.

Türkiye'de son 24 saatte ölüm sayısı 126 kişi olurken, bugün iyileşen hasta sayısı ise 1.542 kişi oldu. Türkiye'de toplamda 78.546 vaka oluştu. Bakan Koca corona virüs mücadelesinde filyasyonun da öneminden bahsederek, "İşte bu vaka her hasta için çalıştığımız filyasyonun bir örneğiydi. Filyasyon oranımız yüzde 97.5'e ulaştı." dedi. Peki dünya genelinde Covid 19 haritasında son durum nedir? İşte, koronavirüs son durum bilgileri...

Koronavirüsü dünya genelinde vaka sayısı 2 milyonu aştı. ABD'den gelen son dakika haberi ise kan dondurdu.. Ülkede Covid 19 nedeniyle son 24 saatte ölüm sayısı 5 bine yaklaştı! İtalya ve ABD'de ise koronavirüs vaka sayısı bilançosu yükselmeye devam ediyor. Açıklanan verilere bakıldığında toplamda 133 binden fazla kişinin öldüğü görülürken, 510 bin fazla kişi koronavirüs vakasınında iyileşerek sağlığına kavuştuğu bildirildi. 16 Nisan verilerine göre Türkiye'de ise günlük iyileşen sayısı binin üzerine çıktı. Peki Türkiye'de ölüm sayısı ve vakalardaki son durum nedir? İşte son tablo ve illere göre koronavirüs dağılım haritası.

Covid-19 salgınında ülkelerin son 24 saatte artan vaka sayıları dikkat çekerken son vileriler de güncellendi. Dünya genelinde 2.249.717 vaka görülürken, toplamda 154.271 kişi hayatını kaybetti. 570.296 kişi ise tedavi olarak virüsten kurtuldu.

FİLYASYON ORANIMIZ YÜZDE 97.5'E ULAŞTI

Sokağa çıkmayanlar bu savaşın görünmeyen kahramanlarıdır. Önceki toplantıda benden en çok duyduğunuz kelime Filyasyondu. Bize başarı kazandıran bu yöntemin üzerine gittik. Bunun etkisi bir kez daha görüldü. Salgın hastalık tedavisinde öteden beri bilinen bu yöntem yayılımın önünü kesmekten en etkili yoldur. Bunu yeni duysanız da ilk vakadan bu yana yürüttüğümüz bir yoldu bu. Sizlerle daha önce paylaştığım şema filyasyonun bir örneği idi. Filyasyon yüzde 97,5 oranlarına ulaştı.

KORONAVİRÜS 81 İLİMİZE VE BAZI KÖYLERİMİZE KADAR ULAŞTI

Virüs 81 il ve bazı köylerimize kadar ulaştı. Vakaların temas zincirleri tespit edilerek gözetim altına alındı ve gerekli önlemler alındı. Bugüne kadar sağlık alanına yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha tespit etmiş olduk.

KENDİ ALGORİTMAMIZI OLUŞTURARAK ERKEN İLAÇ TEDAVİSİ İLE BAŞARI ALDIK

Kendi tedavi algoritmamızı oluşturarak vakalara erkenden ilaç tedavisine başladık. Sosyal güvencesine bakmadan vakalarımızda tüm hastalarımıza bu işlemleri uyguladık. Erken başlanan tedavinin etkisini somut olarak gördük.

EVDE KALMANIN SONUÇLARINI ALIYORUZ, BUNA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ

Evde kalmaya mecbur olmanın zorluğunu biliyoruz. Ancak bunun sonuçlarını görüyor ve buna devam edilmesi gerektiğini düşünüyor ve milletimizden ciddiyetle bu duruma devam edilmesini talep ediyoruz.