1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Karagöz hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde denizde fenalaşan Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz yaşamını yitirdi. Dışişleri Bakanlığı ve çok sayıda devlet adamı, merhum Karagöz için taziye mesajı yayımladı.

30 Haziran 2023 Cuma 22:02 - Güncelleme:
Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Karagöz hayatını kaybetti

İlçede tatil yapan Karagöz, Ölüdeniz Mahallesi Faralya Koyu'nda denizde yüzerken fenalaştı.

Denizden baygın halde çıkarılan Karagöz, kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kalp krizi geçirdiği değerlendirilen Karagöz'ün cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA: TÜM CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUZ

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Muğla'nın Fethiye ilçesinde denizde fenalaşarak yaşamını yitiren Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'ü ani bir şekilde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Büyükelçimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." ifadeleri kullanıldı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: MEKANI CENNET, RUHU ŞAD OLSUN

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için taziye mesajı yayımladı.

Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bakanlığım döneminde yakın çalışma arkadaşlığı yaptığımız Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'ü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisini güler yüzlü, çalışkan ve özverili bir insan olarak hatırlayacağız. Kıymetli ailesinin acısını paylaşıyor yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.

FAHRETTİN ALTUN: DIŞİŞLERİ CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hayatını kaybeden Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için taziye mesajı yayımladı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Antalya Diplomasi Forumu Koordinatörlüğü görevlerini üstlendiği dönemlerde birlikte mesai harcadığımız çok kıymetli ve tecrübeli diplomatımız, Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Dışişleri camiamıza başsağlığı diliyorum.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: MEKANI CENNET, MAKAMI ALİ OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muğla'nın Fethiye ilçesinde denizde fenalaşarak yaşamını yitiren Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için taziye mesajı yayımladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Kıymetli bir diplomatımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadesini kullandı.

Karagöz, Ölüdeniz Mahallesi Faralya Koyu'nda denizde yüzerken fenalaşmıştı. Denizden baygın halde çıkarılan Karagöz, kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: ÇALIŞKANLIĞI VE GÜLER YÜZÜ İLE HATIRLAYACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz'ün vefatı üzerine taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Büyükelçi Karagöz'ü, çalışkanlığı ve güler yüzü ile hatırlayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

  • Fethiye ilçesi
  • Faralya Koyu
  • Türkiyenin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz