19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kitap fuarı büyük umutlarla başladı

TÜYAP, kapılarını yayıncı için de kitapseverler için de büyük umutlarla açtı. Ekonomik krizle birlikte fiyatlar artarken indirimli kitaplara rağbet yüksek oldu.

11 Kasım 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kitap fuarı büyük umutlarla başladı

Her yıl yüz binlerce kitapseveri ağırlayan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı (TÜYAP) bu yıl da yoğun bir katılımla başladı. 18 Kasım'a kadar sürecek olan fuar, bu yıl kapılarını her zamankinden daha büyük umutlarla açtı.

Geçen yıl fuar 800 bine yakın kişi tarafından ziyaret edildiği halde yayınevleri kitap satışlarından memnun değildi. Bu yıl ekonomik çöküşün çarşı pazarda daha çok hissedilmesi yurttaşın cebindeki parayı daha da eritirken, dövizdeki artış sebebiyle kâğıda gelen zamlar, yayınevlerine ayakta durmanın yollarını aratmaya başladı. Bu nedenle TÜYAP, yayıncı için de okur için de büyük umutlarla açıldı. Okurlar indirimli fiyatlara kitap almanın peşindeyken, yayınevleri de portföyündeki kitapları satmak ve yenileri basmak istiyor.

Fuarın ilk gününde konuştuğumuz kitapseverler, kitap fiyatlarını çok yüksek bulmadıklarını ancak kendi alım güçlerinin artık bir şey almaya yetmediğinden bahsetti.