26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ufka Yolculuk sınavı ne zaman?

Ufka Yolculuk sınavı için düzenlenecek olan bilgi yarışmasına başvurular bu ay içerisinde başlıyor.

11 Şubat 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ufka Yolculuk sınavı ne zaman?

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın bu yıl 7'ncisi düzenleniyor. Sınav ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinden oluşurken Ufka Yolculuk Bilgi Yarışması iki kademeli olarak gerçekleştirilecek.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen 7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Yarışması, bu sene önceki senelerden farklı olarak online olarak da gerçekleştirecek.

Daha önce Meal, Hadis ve Siyer konuları ile İslam'ın temelini anlamaya yönelik sorulardan yapılan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nda bu yıl da evrensel bir değer olan "Güzel Ahlak" konusu tercih edildi.

En büyük sivil yarışma olan ufka yolculuk sınavı 2019 yılında ne zaman yapılacak ve ufka yolculuk sınav başvuruları ne zaman yapılacak soruları merak konusu oldu. Bu sene 2 aşamalı olacak olan ufka yolculuk sınavı 7 Şubat 2019 tarihinde online sınav, 17 Mart 2019 tarihinde ise yazılı sınav gerçekleştirilecek.

Server Gençlik ve Spor Kulübünce bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın konusu "güzel ahlak" oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, "Kaybedeni Olmayan Yarışma" sloganıyla 70 ülke ve Türkiye'den 1 milyona yakın öğrencinin katılımıyla düzenlenecek yarışmanın bu yılki konusu "güzel ahlak" olarak belirlendi.

Bu yıl ilk kez iki aşamalı yapılacak yarışmada, online sınavda belirlenen puan barajını geçebilenler, yazılı sınava katılmaya hak kazanacak. Sınav öncelikle ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde yapılacak.

Yarışmaya dair deneme sınavları ve süreçle ilgili bilgiler "ufkayolculuk.com" internet sayfasında paylaşıldı. Başvuruların başladığı yarışmada, online sınav tarihi 17 ve 18 Şubat, yazılı sınav tarihi ise 17 Mart olarak belirlendi.

Yarışma kapsamında düzenlenen sınavlara, bugüne kadar 2 milyon 189 bin 827 kişi katıldı.

UFKA YOLCULUK TAKVİMİ