17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

'Ukrayna'da cami vuruldu' haberine yalanlama: 2 km uzağında...

Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin saldırılardan zarar görmediğini, caminin 2 kilometre uzağındaki mahallede çatışmaların sürdüğünü söyledi.

AA12 Mart 2022 Cumartesi 16:43 - Güncelleme:
'Ukrayna'da cami vuruldu' haberine yalanlama: 2 km uzağında...

Hacıoğlu, Ukrayna ile Rusya arasında süren savaşta, Mariupol'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin bombalandığı haberlerine ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Rus ordusunun Odessa ve Mariupol şehirlerinin merkezine giremediğini belirten Hacıoğlu, "Ruslar, Mariupol'ün çevresini sarmış durumda. Sürekli şehir merkezine ateş ediyorlar." diye konuştu.

Mariupol'de mahsur kalan sivillerin su, yiyecek, gibi ihtiyaçları bulunduğunu dile getiren Hacıoğlu, tahliye koridorlarının Rusların ateşi nedeniyle tam olarak kullanılamadığına dikkati çekti.

Hacıoğlu, Mariupol'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'yle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına ifade ederek "Rusların şehir merkezine yönelik saldırıları hava savunma sistemleriyle çoğu zaman havada engelleniyor. Çatışmalar camiye iki kilometre uzaklıktaki mahallede yaşanıyor. Dün bir roket caminin 700 metre yakınına düştü. Camide herhangi bir hasar yok. Orada kalanların sağlık durumlarında da herhangi bir sorun yok." dedi.

Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde 30 Türk vatandaşının bulunduğunu belirten Hacıoğlu, Mariupol'de tahliye edilmeyi bekleyen aileleriyle beraber 86 kişinin olduğunu kaydetti. Hacıoğlu, araçların bugün Mariupol'e geldiğini ve tahliyelerin yarın başlayacağını söyledi.

Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, Mariupol'deki Türk vatandaşları ve aileleriyle ilgili sürekli Türk Dışişleri Bakanlığına bilgi verdiğini, tahliyeleri bakanlıkla koordineli yürüttüklerini dile getirdi.