25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Uruskıy: Biz sadece komşu ve dost ülke değil aynı zamanda stratejik ortağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'la bir araya gelen Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerinden Sorumlu Bakanı Oleg Uruskıy, 'Biz sadece komşu ve dost ülke değil aynı zamanda stratejik ortağız da.' dedi.

AA27 Ağustos 2020 Perşembe 12:02 - Güncelleme:
Uruskıy: Biz sadece komşu ve dost ülke değil aynı zamanda stratejik ortağız

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerinden Sorumlu Bakanı Oleg Uruskıy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bakanlıkta bir araya geldi.

Uruskiy Türkiye ile Ukrayna arasında iyi düzeyde olan iş birliğinin, yeni projelerle daha yüksek seviyelere geleceğine inandığını bildirdi.

Türk tarafıyla görüşmelerin somut iş birliği için güzel zemin olduğunu belirten Uruskiy, "Türkiye ile sadece komşu değil, aynı zamanda dost ve stratejik partneriz. Cumhurbaşkanlarımız Erdoğan ile Zelenskiy savunma sanayisi alanında iş birliğine özen gösteriyor." dedi.

Uruskiy, iki ülke arasındaki iş birliğinde bürokrasinin azaltılmasının önemine dikkati çekerek, Ukrayna adına bu konuda elinden geleni yapacağını kaydetti.

Toplantıda, Türk tarafından Sanayi ve Teknoloji bakan yardımcıları Çetin Ali Dönmez, Hasan Büyükdede ile Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım yer alırken, konuk taraftan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ile ülkenin önde gelen sanayi şirketlerinin temsilcileri hazır bulundu.