20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Vali Cirit, Arhavi'de kursları ziyaret etti

Artvin Valisi Kemal Cirit, Arhavi’de ev hanımlarının aile bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla açılan kursları ziyaret etti.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Vali Cirit, Arhavi'de kursları ziyaret etti
Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Arhavi ilçesine gelen Artvin Valisi Kemal Cirit beraberindeki ilçe kaymakamı Muhammet Önder, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Peker ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Hasan Özcan ile birlikte ev hanımlarının aile bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla açılan taş bebek, el sanatları, sepet örme ve titanyum kursunu ziyaret etti.

Arhavi Kaymakamlığı, Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Arhavi Belediye Başkanlığının destekleriyle açılan kurs ziyaretleri kapsamında ilk olarak taş bebek kursunu ziyaret eden Vali Cirit, bir süre sohbet ettiği kursiyerler ile kurs öğretmeni Emine Gündoğdu’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurs öğretmeni Emine Gündoğdu, ev hanımlarının aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla açtıkları kursta birçok ev hanımının aile bütçesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Fadime ve Temel adı verilen taş bebeklerin dünyaca ünlü bebeklere rakip olması yönünde çalışmalarına aralıksız şekilde devam ettiklerini belirten Gündoğdu, “Taş bebek yapım kursuna katılan ev hanımları, birkaç çakıl taşını birbirine yapıştırıp üzerine atölyede diktikleri yöresel kıyafetleri giydirerek ürettikleri bebeklerin satışından 20 lira gelir elde ediyor. Kursumuza her geçen gün talep artıyor. Özellikle kamu kurumları konuklarına plaket yerine taş bebek hediye ediyorlar. Buradan elde edilen gelirler ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlıyor. Hem ev hanımlarımız para kazanıyor hem de taş bebekler sayesinde ilimizi başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz.” dedi.

Ardından el sanatları ve sepet örme kursu atölyesini ziyaret eden Vali Cirit, kurs öğretmeni Perihan Şentürk’ten çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Cirit, son ziyaretini ise AGİKAD Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği ile Halk Eğitim Merkezince otaklaşa açılan el sanatları kursuna gerçekleştirdi.

Derneğin kurucu başkanı Meryem Özbayrak ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlanması amacıyla yaklaşık 2 yıl önce kursu açtık. Kursumuzda kursiyerler tarafından titanyumdan takılar, çakıl taşlarından taş bebekler, bebek odalarına süsler olmak üzere birçok el sanatı işleri üretiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden her yıl “Lale Festivali “ için yaklaşık olarak 3 bin adet titanyumdan lale broş siparişi alıyoruz. Buradan elde edilen gelirleri kursiyerlerimize veriyoruz. Kursumuza her geçen gün ilgi giderek artıyor.” dedi.

Ziyaretin ardından Vali Cirit, kadınların ekmeklerini adeta taştan çıkardıklarını belirterek, Valilik olarak kurslara her zaman destek olduklarını ve bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini belirterek ürünlerin pazarlanması konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.