26 Mayıs 2025 Pazartesi / 29 Zilkade 1446

Vali eşinden ‘Gönül elçisi’ atağı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, sürdürdüğü “Gönül Elçisi” projesi tanıtım toplantılarında ‘ecdad’ vurgusu yaptı. Toplumun bu tür davranışlara yabancı olmadığını belirten Yerlikaya, “İnancımız, kültürümüz, medeniyetimiz; öksüze, yetime, yoksula, güçsüze ve engelliye yardım etmeyi gerekli kılıyor ve tarihimiz bunun türlü örnekleri ile dolu” dedi.

Deniz Zerman / STAR Tekirdağ23 Şubat 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Vali eşinden ‘Gönül elçisi’ atağı
Vali eşi Hatice Nur Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde yürütülen “Gönül Elçisi ve Koruyucu Aile Programı” projesinin tanıtım toplantılarına devam ediyor. Tekirdağ merkezdeki tanıtım toplantısının ardından ilçe toplantılarına start veren bayan Yerlikaya, Muratlı’da kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin eşleri ile muhtarlar ve eşleriyle biraraya geldi.


“TOPLUMSAL KALKINMA İÇİN ŞART”
Muratlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan Gönül Elçiliği tanıtım toplantısında ilk olarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama; gönül elçiliği ve koruyucu aile ile ilgili bir sunum yaptı.

Koruyucu ailelerden Esin Gönüldaş ise, projenin aşamalarından birisi olan “Koruyucu Aile” uygulaması ile ilgili tecrübesini katılımcılarla paylaşarak, projeye destek istedi.

Toplantıda konuşan Vali eşi Hatice Nur Yerlikaya ise Tekirdağ’da toplumun tüm kesimleriyle; amiri, memuru, esnafı, tüccarı ve yerel yöneticileri ile hep beraber bu projeyi, kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflediklerini belirterek, projenin amacının; toplumsal kalkınmayı sağlamak için; el birliği, güç birliği hepsinden önemlisi gönül birliği yaparak, yardıma muhtaç insanlara, toplumun dezavantajlı kesimindeki insanlara el uzatmak olduğunu söyledi.

YARDIMLAŞMA ÇAĞRISINDA ‘ECDAD’ VURGUSU
Toplumun bu tür davranışlara yabancı olmadığını belirten Yerlikaya, “İnancımız, kültürümüz, medeniyetimiz; öksüze, yetime, yoksula, güçsüze ve engelliye yardım etmeyi gerekli kılıyor ve tarihimiz bunun türlü örnekleri ile dolu” dedi.

Osmanlı medeniyetini asırlarca ayakta tutan faktörlerden birinin de, kurduğu 25 binden fazla vakıf olduğunu belirten Hatice Nur Yerlikaya, “Bu vakıflar aracılığı ile, hem ihtiyaç sahibi insanlar desteklenmiş hem de hayvanlara bakılmıştır” dedi.

“BU AZİZ BULUŞU CANLANDIRALIM”
Osmanlı'da toplumun hayır işlerinde yarıştığını ve günümüze kadar ulaşan muazzam eserler ortaya koyduklarını belirten Hatice Nur Yerlikaya, "Toplantımızın amacının böyle kadim bir inancın, kültürün, medeniyetin bir temsilcisi olarak, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, bu aziz buluşu canlandırmak olduğunu unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

Hatice Nur Yerlikaya, ‘Gönül elçileri’ olarak; gönüller yapmak, gönüller kazanmak üzere burada olduklarını ifade ederek, “Sahip olduğumuz zamanı, deneyim ve kaynakları, ihtiyaç sahibi olan; engellilere, yoksul ailelere, şehit ve gazi ailelerine ulaştırmalıyız" şeklinde konuştu.

Yerlikaya, yapılan çalışmalara destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.