30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Vali Gül'den sokak hayvanları sorununa çözüm önerisi: 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir

İstanbul Valisi Davut Gül, 'Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor. Yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor. Ortada iki tane yol var. Ya komple hepsini uyutacaksınız, ya da komple aynı anda hepsini kısırlaştıracaksınız. 3-5 yıldır İstanbul'un bu meseleden yaşadığı sorun sürdürülebilir değil. İnsanlar ölüyor. Aynı anda bütün belediyeler bu işe para harcayarak, birinci önceliği olarak görürse bu iş 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir.' dedi.

AHMET AKIN21 Ocak 2024 Pazar 23:15 - Güncelleme:
Vali Gül'den sokak hayvanları sorununa çözüm önerisi: 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir

İstanbul Valisi Davut Gül, 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programında Star Gazetesi yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevapladı.

Elönü'nün 'Sayın Vali arafta mı?" sorusuna Vali Gül, "Hepimiz, sonuç itibarıyla insanız. Karar verirken bezen hukuken bazen vicdanen etkilendiğimiz şeyler olabiliyor. Çok hukuki olan meselelerde yapmak istemediğiniz durumlar olabiliyor. Bizim de arafta olduğumuz durumlar olabiliyor. Karar vermekte sıkıntımız yok ama etkilenmemek elde değil" cevabını verdi.

Eleştirilerden çok istifade ettiğini ifade eden Gül, "Bunda asla bir kasıt aramıyoruz. Sonuç olarak yaptığınız iş kamuoyunda görülüyorsa her yaptığınız işi destekleyen ve eleştiren birileri olacaktır. Her eleştiride bir sonraki işimizde bizim bir anlamda rehberimiz oluyor. Bundan istifade ediyoruz. Asla bir kasıt aramıyorum" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, konuşmasının devamında "Televizyonlara çıkmak için önce bir şeyler yapmak gerekiyor. Ben bir şeyleri anlatmaktan ziyade yapmayı daha çok seviyorum. Bir kamu görevlisinin başına gelebilecek en güzel şey bu aziz şehre hizmet etmek." açıklamalarında bulundu

Vali Gül, "Bir insanın, bir kamu görevlisinin başına gelebilecek en güzel şey; bu aziz şehre hizmet etmektir. İstanbul'a hizmet etmekten daha kıymetli bir iş yok." açıklamalarında bulanarak "Çalışmak beni motive ediyor. Zorunlu durumlar hariç hiç izin kullanmıyorum. İzindeyken bile kafam hep iştedir. Eleştirilerden çok istifade ediyorum. Ama hakarete veya iftiraya tahammül edemiyorum." ifadelerine yer verdi.

'İSTANBUL'DA ORTALAMA HERKESİN YAŞADIĞI SORUNLAR VAR'

İstanbul'da yaşanan sorunlara dikkat çeken Vali Gül, konuşmasının devamında "İstanbul'da ortalama herkesin yaşadığı sorunlar var. Yeşil alan çok az, trafik ciddi anlamda sıkıntılı. Kentsel dönüşümle ilgili sorunlar var. Nüfus kalabalık. Dolayısıyla sorun alanlarının düzelmesi lazım" ifadelerine yer verdi.Vali Gül, "İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerinden bir tanesi. Ama İstanbul'un daha güvenli olabilecek potansiyeli de var. Son 3 yılda İstanbul'da faili meçhul hiçbir cinayet yok." açıklamalarında bulundu.

"BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU 6 AYDA GÜNDEMDEN ÇIKAR

"Sokaklardaki başıboş köpeklerin yarattığı sorunlara da değinen Vali Gül, "Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor. Yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor. Ortada iki tane yol var. Ya komple hepsini uyutacaksınız, ya da komple aynı anda hepsini kısırlaştıracaksınız. 3-5 yıldır İstanbul'un bu meseleden yaşadığı sorun sürdürülebilir değil. İnsanlar ölüyor. Aynı anda bütün belediyeler bu işe para harcayarak, birinci önceliği olarak görürse bu iş 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir." dedi.

Vali Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor. Yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor.

VALİ GÜL, KAÇAK GÖÇMEN SORUNU ELE ALDI

İstanbul'da gerek Göç İdaresi, gerek Emniyet, gerek Sahil Güvenlik ve Jandarma, çok fedakârca çalışıyor. Bakanlığımız olağanüstü destek veriyor. Suç işleyen yabancı ya hapse girmiştir ya da hapse girmeden sınır dışı edilmiştir. Suç işleyip elini-kolunu sallayan yabancı yok. Yabancılar da bu anlamda kararlılığı gördükleri için de daha fazla dikkat ediyorlar. Bizim kaçak göçle mücadelemiz asla bir yabancı düşmanlığı değildir.

"İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR"

İstanbul'un kentsel dönüşüme dikkati çeken İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'da hiç deprem olmasa, böyle bir ihtimal milyonda bir bile olsa, bizim İstanbul'da kentsel dönüşüme ihtiyacımız var."

Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalına devam eden Vali Gül, "Herkes güvende değilse hiç kimse güvende değildir. Şehrin topyekûn güvenli hale gelmesi gerekiyor. Kaybedecek 1 dakika zamanımız bile yok. Dönüşümü olabildiğince hızlı yapıp, bunu Türkiye'nin gündeminden çıkartmak gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Vali Gül sözlerinin devamında "Deprem riski 10 sene önce de vardı, 50 sene sonra da olacak. Tekrar söylüyorum; İstanbul'daki dönüşümü depremden bağımsız, kentsel dönüşüm olarak kabul etmek lazım." ifadelerine yer verdi.

"BEBEKLERİN BEZ İHTİYACINI BİZ KARŞILIYORUZ"

İstanbul Valisi Davut Gül ayrıca "Gözbebeğimiz İstanbul" projesinde sosyal yardımlaşmaya kaydı olan, 24 ay altı bütün bebeklerin bez ihtiyacını karşıladıklarını ve karşılayacaklarını hatırlattı.

DİLENEN KİŞİLERİN YÜZDE 95'İ BU İŞİ MESLEK OLARAK GÖRÜYOR

Gül, sözlerinin devamında " Dilenen kişilerin, tespit ettiklerimizin hemen hemen yüzde 95'inin dilenme sebebi ekonomik değil. Ya meslek olarak kabul etmiş ya da organize grup olarak dilendiriliyorlar." ifadelerine yer verdi.

"RANDEVU İSTEYEN HERKESLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Esra Elönü'nün tebdili kıyafet ile geziyor musunuz soruna ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Sosyal medyada şehrin en kılcal damarlarına kadar hakimsiniz. Şehirdeki olumlu ya da olumsuz her gelişmeyi takip ediyorsunuz. Bizimle görüşmek isteyip, randevu isteyen herkesle de görüşüyoruz." ifadelerine yer verdi.

VALİ GÜL'DEN GAZZE KATLİAMI YORUMU"BİZİM TARAFIMIZ NET"

İşgalci İsrail'in Gazze katliamına değinen İstanbul Valisi Gül, "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur! Gazze konusunda bizim tarafımız net. Türkiye'de herkes, İsrail'in yaptığının zulüm olduğuna ve Gazze'deki kişilerin mazlum olduğuna inanıyor." açıklamalarında bulundu.

İSTANBUL'DA BİR TAKSİ SORUNU VAR

Vali Gül, İstanbul'da yaşanan taksi sorununa ilişkin ise "Taksiciler mutsuz, vatandaş mutsuz, taksicilerle işi olan sektör mutsuz. Kamu görevlileri olarak da bizler mutsuzuz. Dolayısıyla İstanbul'da bir taksi sorunu var." ifadelerine yer verdi.