25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Vali'den göz önünde kurban kesimine müdahale

ERZURUM Şeker Fabrikası'nın pancar alım ve şeker üretim kampanyasının açılış töreninde Vali Ahmet Altıparmak, herkesin gözleri önünde kurban kesilmesine izin vermedi. Kurbanlık koç, tören bitttikten ve herkes dağıldıktan sonra kasaplar tarafından kesildi.

DHA23 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Vali'den göz önünde kurban kesimine müdahale
Aziziye İlçesi'ndeki şeker fabrikasında 2013- 2014 yılı pancar alım ve şeker üretim kampanyasının açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Azizye Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Ulaştırma Alay Komutanı Albay Metin Köklü, kamu kurumlarının müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı. Şeker Fabrikası Müdürü Turan Bastem, 103 köyde 3 bin 100 pancar üreticisi ile pancar üretim sözleşmesi yapıldığını belirtti. Kampanya döneminde 56 gün üreticilerden 200 bin ton şeker pancarı alınacağını kaydeden Turan Bastem, "Pancar alım fiyatının düşük, pancar üretim giderlerinin yüksek olması nedeniyle, üretici ekimden vazgeçti. Ayrıca küresel iklim koşullarının değişmesiyle olumsuz hava koşullarının doğması pancar verimini düşürdü. Pancar ekimine talep azaldı. Ekimin artması için alım fiyatlarının ayarlanması gerekiyor. Kampanya hayırlı olsun" diye konuştu.


KURBAN, HERKES GİTTİKTEN SONRA KESİLDİ


Fabrikaya ilk şeker pancarı getiren 3 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra Şeker Fabrikası Camisi İmamı Murat Emeç'in yaptığı dua eşliğinde kasaplar bir koçu kurban edilmek üzere yere yatırdı. Bu sırada Vali Ahmet Altıparmak'ın koruması kasapların yanına geldi ve eliyle koçun herkesin gözü önünde kurban edilmesine müdahale etti. Kasaplar beyaz koçu yerden kaldırıp tören alanın dışına çıkardı. Vali Altıparmak'ın, koçun tedirgin olduğunu, çok sayıda insanın gözü önünde kesilmemesi için korumasını gönderdiği bildirildi. Kampanya döneminin kazasız belasız geçmesi için hazırlanan koç, tören bitiminden ve herkesin dağılmasından sonra yine fabrika bahçesinde kurban edildi.