29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Van'da korkutan deprem!

Van'ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, can kaybı veya yaralı olmadığını bildirdi.

AA12 Haziran 2022 Pazar 21:46 - Güncelleme:
Van'da korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.35'te Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının, 18,36 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, "Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor." dedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Deprem hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

Saat 21.35'te Van Tuşba'da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır.

BAKAN KURUM: HASAR TESPİT ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da "Van Tuşba'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladı.Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten muhafaza buyursun." açıklamasında bulundu.

BAKAN SOYLU: HİÇBİR PROBLEM YOK

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

Bugün 21.35'te, Van'da yaşanan depremle ilgili, Valimiz Sn. Ozan Balcı ile tekrar görüştüm. Tüm taramalarını gerçekleştirmişler, birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit etti. Van'ımıza ve Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun.