26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Vatanlarına kavuştular: Türkiye'nin büyüklüğünü bir kez daha anladık

Koronavirüs salgın sürecinde Türkiye, dünyaya örnek bir organizasyonla gurbetçileri vatanına kavuşturdu. George Bush Havalimanı'nda uçuşunu bekleyen Türkler gurur tablosunu şu sözlerle anlattı: 55 uçuş vardı. Yurtdışına tek uçuş ‘Türkiye'ydi, gurur duyduk.

30 Mayıs 2020 Cumartesi 09:32 - Güncelleme:
Vatanlarına kavuştular: Türkiye'nin büyüklüğünü bir kez daha anladık

Pandemi sonrası dünyanın dört bir yanından on binlerce vatandaşımız, dünyaya örnek olan organizasyonlarla Türkiye’ye getirildi. En son ABD’den tahliye edilmek üzere Houston George Bush Havalimanı’na getirilen Türkler, buradaki uçuş tablosunu gösteren ekranı, gururla fotoğrafladı. 56 uçuşu gösteren ekranda 55 uçuş ülke içi olarak dikkat çekerken, tek yurt dışı uçuş Türkiye’ye oldu.

288 KİŞİ GETİRİLDİ

Pandemi tedbirleri kapsamında ABD’den getirilerek Trabzon’da yurda yerleştirilen 288 kişi, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan genelge doğrultusunda evlerine uğurlandı. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Houston George Bush Havalimanı’ndan havalanan yolcular arasında bulunan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Ülkemle bir kez daha büyük gurur duydum” diyerek o günü şöyle anlattı: “Eşim Yağmur, çocuğumuz ve kayınvalidemle Türkiye’ye gelmek için Büyükelçiliğe başvurduk. Kısa süre sonra biletlerimizin bilgisi geldi. ABD’de çok sayıda ülke vatandaşı var ama en iyi organizasyonu yapan Türkiye. Uçuş için Teksas/Houston George Bush Havalimanına geldik. Uçağın kalkmasını beklerken uçuş bilgilerinin olduğu ekrana gözümüz takıldı. O anda uçuşlardan 55’i ülke içi idi. ABD’de uçuş tabelasında tek yurtdışı uçuş olarak ‘Türkiye’ yazıyordu. O an yaşadığımız duyguyu anlatamam. Tüylerimiz diken diken oldu. Bayrağımızı dalgalandıran Cumhurbaşkanımıza, Dışişleri Bakanımıza bir kez daha teşekkür ederim. Birçok ülke vatandaşı ABD’den dönemiyor. Ne kadar büyük bir ülke olduğumuz bir kez daha anladık.”

MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON

Yavuz Eroğlu, Houston’dan Ordu-Giresun Havalimanı’na aktarmasız tarihi uçuşlardan biriyle geldiklerini belirterek şunları kaydetti: “Oradan Trabzon’daki yurtlara geldik. Yolculuktan yurtlardaki ortama, sağlık, yurt, Kızılay ve AFAD personellerinin ilgisine kadar, her şey mükemmeldi. ABD’den çıkıştan buradaki günlerimize kadar her büyük ve mükemmel bir organizasyon vardı.”