25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

VGM burs ücreti ne kadar ödemeler ne zaman?

VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı? 2018 VGM burs ücreti ne kadar ödemeler ne zaman? VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

30 Aralık 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
VGM burs ücreti ne kadar ödemeler ne zaman?

VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü) yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için nefesler tutuldu. VGM tarafından daha önce yapılan duyuruda burs başvuru sonuçlarının Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçları ardından açıklanacağı ifade edilmişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü(VGM) yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için geri sayım devam ediyor. VGM ortaöğrenim burs başvuru değerlendirme işlemleri geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Şimdi ise gözler yükseköğrenim burs başvuru sonuçlarında.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2018-2019 eğitim dönemi yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yılın son günlerinin gelmesiyle birlikte beklentileri artan öğrenciler, VGM sonuçlarına dair araştırmalarına hız verdi. Türkiye'de eğitim hayatına devam eden ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere maddi destek veren VGM, desteklemelerine bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ortaöğretim burs başvuruları değerlendirilmiş ve burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlenmişti. Gözler şimdi yükseköğrenim yani üniversite burs başvurularının sonuçlarında.

Ön lisans ve lisans öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs sonuçlarının açıklanması ardından VGM burs başvuru sonuçlarına odaklandı. Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte VGM burs sonuçlarının açıklanmasına yönelik beklentiler de arttı. VGM’nin resmi sayfası üzerinden yapılan duyuruda “Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktı.” İfadeleri kullanılmıştı.

YÜKSEKÖĞRENİM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yılki sonuç tarihi için bir açıklama yapılmadı ancak VGM burs başvuru sonuçları geçtiğimiz yıl ocak ayında açıklanmıştı. Burs almaya hak kazanan yükseköğrenim öğrencilerimize bursları işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim 2017 ayından itibaren geriye dönük olarak ödeme yapılmıştı.