18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yedek astsubay sonuçları belli oldu! Yedek astsubaylık sonuçları sorgulama ekranı haberimizde

Heyecanla beklenen Yedek Astsubay alımları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeni askerlik sistemi ile hayata geçirilen uygulama kapsamında yedek astsubaylığa binlerce başvuru geldi. Başvuru döneminin sona ermesinin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Yedek astsubay sonuçları ne zaman açıklanacak? Yedek astsubaylık sonuçları açıklandı mı? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Askerlik süresi 6 aya düşürülürken yedek subay ve yedek astsubay olarak görevini yerine getirmek isteyenler 12 ay kışlada görev yapacaklar. Yedek astsubay sonuçları için geri sayım sürüyor.

23 Eylül 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yedek astsubay sonuçları belli oldu! Yedek astsubaylık sonuçları sorgulama ekranı haberimizde
Büyük bir heyecanla Yedek astsubay sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Yedek astsubay sonuçları ne zaman açıklanacak?  Yedek astsubaylık sonuçları açıklandı mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yeni askerlik sistemi ile hayata geçirilen uygulama kapsamında yedek astsubaylığa binlerce başvuru geldi. Yedek astsubay başvurusu yapan adaylar büyük bir heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyorlar.Askerlik süresi 6 aya düşürülürken yedek subay ve yedek astsubay olarak görevini yerine getirmek isteyenler 12 ay kışlada görev yapacaklar. Yedek astsubay sonuçları için geri sayım sürüyor. Yedek astsubaylık sonuçlarına dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 
YEDEK ASTSUBAY SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 
Yedek astsubaylık sonuçları az önce erişime açıldı.Ekim, Kasım ve Aralık 2019 Tarihlerinde Silahaltına Alınacak Yükümlülerin Sınıflandırma Sonuçları Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. 
 
 

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

 
YEDEK ASTSUBAYLIK SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI
Sınıflandırma sonuçları e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Sonuçlar ilan edildikten sonra sonra yükümlülerin belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden 15 gün öncesine kadar "e-devlet" üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evraklarını alabilecekleri, bu tarihlerden sonra ise sevk evrakının sadece askerlik şubesi başkanlıklarında verileceği belirtildi.
 
Seçim ve sınıflandırma sonucu tertip edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayan yükümlüler bakaya işlemine tabi tutulacak.
 

 
Seçim ve sınıflandırma sonucunda, bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adaylarının 1 Kasım 2019'da, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Ekim 2019'da, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Kasım 2019'da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanların da 2 Aralık 2019'da tertip edildikleri birliklere sevk edilecekleri açıklandı.
 
YEDEK ASTSUBAYLARA SUNULAN HAKLAR
İkinci altı ay askerliklerine devam eden yükümlülere bazı haklar da sunuluyor. Bu kapsamda ilk olarak askerlere verilen harçlıklarda iyileştirme yapılıyor. İkinci altı ayları boyunca erlere 2 bin 146, onbaşılara 2 bin 285 ve çavuşlara 2 bin 423 lira harçlık veriliyor.