25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

'Yerli otomobil için göreve hazırız'

Elazığ'ın istihdam anlamında en büyük tekstil fabrikasının yakın zamanda açılışına hazırlanan Gala Teks şimdi de Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'la bir araya gelerek Türkiye'nin otomobili projesi için parça üretmek için görüştüler.

26 Aralık 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'Yerli otomobil için göreve hazırız'
Elazığ'ın istihdam anlamında en büyük tekstil fabrikasının yakın zamanda açılışına hazırlanan Gala Teks şimdi de örgü kumaş fabrikası için harekete geçti. Fabrika kurulduğunda Elazığ’da mevcut yatırımın haricinde ilave 400 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Gala Teks tarafından 70 milyon TL yatırımla 12.000 metrekarelik alanda 1100 kişinin çalışacağı fabrikanın açılışına sayılı günler kala bu kez de kumaş örgü fabrikası için kollar sıvandı. Yatırımla ilgili açıklama yapan Gala Teks YKB Emre Can "Zaten hali hazırda Elazığ'ın istihdam anlamında en büyük tekstil fabrikasını faaliyete geçirmek üzereyiz. Çevreden aldığımız olumlu tepkiler ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da büyük desteğiyle bir tane de kumaş örgü fabrikası açmaya karar verdik. Ülkemize ve bölge insanlarına olan güvenimiz tam. Bulunduğumuz ekonomik durumdan dolayı sorumluluktan kaçmayarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ülkemiz için taş üstüne taş koymaya her zaman devam edeceğiz" dedi.

YER TAHSİSİNDEN SONRA START VERECEĞİZ

Can, “Vali Bey sağ olsun ilk yatırımımızdaki gibi bu ikinci yatırım projemizde de bizi detaylıca dinledi. Projenin Elazığ ve ülkemiz için nasıl fayda sağlayacağını; üretimle birlikte Elazığ'dan yıllık 200 milyon TL’nin üzerinde bir ihracat gerçekleşeceğini bu rakamların güzel Elâzığ’ımızı ihracatta 2018 Yılı verilerine göre iller arasındaki 48. Sıradan hızla yukarı çıkaracağını konuştuk. Projemizi beğenen Vali Bey yer tahsisi konusunda destek vereceğini, hatta gidip yeri birlikte beğenelim diyerek bizlere destek olmaya devam etti” dedi. Can ayrıca “Vali beyden sonra Elazığ OSB başkanımızla da görüşme yaptık. Organize bölgesine böyle yatırımları çekmenin gururunu yaşadıklarını belirterek bize tam destek verdiklerini belirttiler. “ dedi

İNŞALLAH ELAZIĞ YERLİ OTOMOBİL İÇİN PARÇA ÜRETECEK

Can, Türkiye’nin 60 yıllık hayalini gerçekleştiren ve teknolojik bir devrime hazırlanan TOGG’a seslenerek yerli otomobil için göreve hazır olduklarını söyledi. Can “Kokpit üretimi yapma arzumuz olduğunu Vali Bey’e de ilettik. Kendileri duyunca mutlu oldu. Zaten kendisi de Elazığ'dan bir şekilde yerli otomobile destek çıkmak niyetinden olduğunu söyledi. Bu arada yerli elektrikli traktörün motoru da Elazığ'da üretiliyor, yerli otomobile de motor tasarlayabiliriz diye düşünüyormuş. Bizim kokpit tasarımı fikrimiz de çok hoşuna gitti ve elinden gelen desteği vereceğini söyledi. İnşallah yerli otomobille alakalı çalışmalara yakında başlayacağız. Bu da Elazığ için büyük bir müjde olsun" dedi.