25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

23 Temmuz'da başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri 29 Temmuz'da sona erdi. YKS tercih döneminin sona ermesi ile birlikte binlerce aday YKS tercih sonuçları ne zaman duyurulacak? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. Üniversite adayları, heyecanla YKS yerleştirme sonuçları ile ilgili son dakika açıklamasının gelmesini bekliyorlar. YKS tercih sonuçları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

1 Ağustos 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
YKS tercih sonuçları ne zaman duyurulacak? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? soruları gündemin en çok araştırılan başlıkları arasında yer alıyor. YKS tercih döneminin sona ermesi ile birlikte milyonlarca öğrenci büyük bir heyecanla ÖSYM'den yapılacak olan son dakika açıklamalarını takip ediyorlar. YKS yerleştirme sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. YKS tercih sonuçları sonuçları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK?
YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. YKS tercihleri geçen sene 7-14 Ağustos tarihlerinde alınıp yerleştirme sonuçları 31 Ağustos tarihinde açıklanmıştı.  Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, sonuçların bu yıl 15 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor.  
 
 

 
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.
 
EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLIYOR?
YKS ek yerleştirme süreci, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak.
 

 
 
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.
 
Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.
 
Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.