8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

YÖK atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

YKS tercih robotu, birçok üniversite adayının tercih sürecinde en büyük yardımcısı olacak. YKS'den aldıkları puana ve sıralamaya göre tercih robotu bilgilerini kullanacak olan vatandaşlar, YÖK'ün derlediği verilerden yararlanacak.

1 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
YÖK atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından, en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri de YKS tercih robotu oldu. YKS tercihlerine yön vermek isteyen adaylar, YÖK Atlas tercih sihirbazı hakkında detayları araştırıyor.

YKS sonuçlarının ardından tercih robotu ve taban puanlar sihirbazı, üniversite adaylarına fikir verecek. YÖK'ün en doğru verilerle kapsamlı şekilde ele aldığı tercih edilecek bölümler listesi, üniversite adaylarına geçmiş yılın başarı sıralamaları, taban puanları, yerleşen öğrencilerin mezun oldukları liseler gibi birçok bilgi verecek.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.