16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Yunan medyasının Oruç Reis'le ilgili servis ettiği fotoğraf montaj çıktı

Yunan devlet televizyonu ERT, Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis'le ilgili yalan içerikler üreterek algı operasyonuna başladı. Yunan savaş gemilerinin, Oruç Reis'i kovduğunu iddia eden Yunan televizyonunun servis ettiği fotoğrafın montaj olduğu ortaya çıktı.

22 Ekim 2020 Perşembe 10:10 - Güncelleme:
Yunan medyasının Oruç Reis'le ilgili servis ettiği fotoğraf montaj çıktı

Oruç Reis, bakım onarım faaliyetlerinin ardından yeni görevine başladı. Doğu Akdeniz'de arama ve tarama faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis, Yunanistan'ın tek gündemi haline geldi. Yunan medyasında Oruç Reis ile ilgili onlarca provokatif haber yayınlanırken, yalan içerikler ile algı operasyonu gerçekleştiriyor. Yunan medyasının son algı operasyonu bizzat devlet kanalı ERT eliyle gerçekleşti. Devlet televizyonunda Yunan savaş gemilerinin, karasuları ihlali yapan Oruç Reis'i kovduğu öne sürüldü. Gerçek ise kısa süre sonra ortaya çıktı.

'ORUÇ REİS'İ KOVDUK' YALANI

Sabah'ın haberine göre; Yunan devlet televizyonu ERT, Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis'in, karasularını ihlal ettiğini iddia etti. Yunanistan donanmasının süratle harekete geçtiğini ve Oruç Reis'i bölgeden kovduğu öne sürüldü. 'Oruç Reis'i kovduk' başlıklı haberin görüntüsü olduğu iddia edilen fotoğraf da izleyicilere servis edildi.

MONTAJ ÇIKTI

Servis edilen fotoğrafta Yunanistan savaş gemilerinin Oruç Reis'e müdahal ettiği görülüyor. Fotoğrafı logolu olarak servis eden ERT'nin yalanı ise kısa sürede ortaya çıktı. Servis edilen fotoğraflar incelendiğinde, montaj açıkça ortaya çıktı.

TÜRKİYE'DEN YENİ NAVTEX

Oruç Reis için Doğu Akdeniz'deki Navtex 27 Ekim'e kadar uzatıldı. Oruç Reis'e bölgede Ataman ve Cengizhan isimli gemiler eşlik edecek.