5 Mayıs 2025 Pazartesi / 8 Zilkade 1446

Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri kask dağıttı

Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri, Mersin'in Silifke ilçesinde 'Aklınız da kaskımız da başımızda olsun' sloganı ile vatandaşlara ücretsiz kask dağıttı.

ATİKE CEYLAN / STAR17 Eylül 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri kask dağıttı
Mersin'in yanı sıra Adana ve Gaziantep'ten 60 motosiklet ile yola çıkan Türk Chopper Motosiklet Kulübü'nün yaklaşık 100 üyesi, ilk olarak Silifke İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi'yi ziyaret etti. Grup daha sonra polis eskortu eşliğinde Emniyet Müdürü İmişçi ve eşi Figen İmişçi ile birlikte Atatürk Caddesi'nden Atatürk Anıtı önünde motosiklet sürücülerine kask dağıttı. Bazı vatandaşlar, lüks motosikletlere büyük ilgi gösterdi.

Ömer Zülkadiroğlu, kask dağıtımının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Silifke'de birçok gencin hayatını motosiklet kazasında kaybettiğini, bu nedenle de gençlerin güvenli sürüşe özenmelerini sağlamak amacıyla burada bulunduklarını kaydetti. "Aklımız da kaskımız da başımızda olsun" sloganıyla geldiklerini anlatan Zülkadiroğlu, "Kask trafik cezası için değil, trafik canavarından korunmak içindir" dedi.

Motosiklet sürücülerinin yaptığı hatalar olduğunu hatırlatan Zülkadiroğlu, "Onlara da seslenmek istiyoruz. Trafikte tehlikeli ve hızlı sürüşlerden kaçının, alkollü iseniz motosiklete binmeyin. Çünkü adrenalinle birlikte alkolün etkisi katlanarak artar. Trafik kurallarına ve güvenlik kurallarına uyun. Motosikletimizin kaportası bizleriz ve asfaltın ne kadar sert olduğun ancak düşünce anlarız" dedi.