19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

‘Çözüm için geliyoruz’

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında belde ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 yıl içinde belde ve köylere 1 milyar liralık altyapı yatırımı yapılacağını söyledi. Başkan Akyürek, “Almak için değil, vermek için geliyoruz. Belde ve köylere belediyecilik yatırımları açısından bugüne kadar yapılan yatırımların çok üstünde yatırım yapılacak” dedi.

ÖNDER ÇİFTCİ25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
‘Çözüm için geliyoruz’
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında düzenlediği belde ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaretler kapsamında Altınekin’in Dedeler, Akıncılar, Oğuzeli beldeleri ile Cihanbeyli’nin Taşpınar, Günyüzü, Yapalı, Gölyazı, Karabağ, İnsuyu, Kuşca, Kelhasan, Kandil, Büyükbeşkavak, Kütükuşağı, Bulduk ve Yeniceoba beldelerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belde sakinleriyle bir araya gelerek yeni yasanın neler getireceğini anlattı.

Tüm ilçeler merkez ilçe oluyor


Yeni Büyükşehir Yasası ile yeni bir sistem uygulanacağını, Büyükşehir’in bütün beldelerin ve köylerin ihtiyaçlarından sorumlu olacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Bugüne kadar belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ellerinden gelen çalışmayı yürüttüler. Bugüne kadar yapılan yatırımların daha üstünde bütçelerle bu bölgelerin problemlerini çözmeye çalışacağız” dedi. Artık Konya denince sadece şehir merkezinin değil, Konya’nın tüm köylerinin ve beldelerinin de anlaşılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “İlçelerden gelecek Meclis üyeleri İl Genel Meclisi üyelerinin görevlerini üstlendikleri gibi Konya yönetimini de birlikte yürüteceğimiz arkadaşlar olacaklar. Artık Büyükşehir, merkez ilçe ve merkez dışı ilçe ayrımı kalkıyor. Tüm ilçeler merkez ilçe oluyor” diye konuştu.

Hizmet duygusuyla hareket ediyoruz

Yeni yasayla birlikte hizmetlerin aksamaması, daha iyiye gitmesi için gayret göstereceklerini, altyapı eksiklerini tamamlayacaklarını belirten Başkan Akyürek, “Belde ve köylere 5 yıl içinde 1 miyar liralık altyapı yatırımı yapılacak. Belde ve köylerimizin imkanları o beldelerimizde ve köylerimizde kalacak. Biz, almak için değil, vermek için geliyoruz. Eksik olan ne varsa tespit edip yatırım yapmak için çalışıyoruz. Belediyecilik yatırımları açısından bugüne kadar yapılan yatırımların çok üstünde yatırım yapılacak. Bütçe ve planlama ona göre oluşturuluyor. İyi niyetli ve samimiyiz. Tamamen hizmet duygusuyla hareket ediyoruz” dedi.