‘Kayıt dışı ekonominin ekonomik ve sosyal yönden pek çok nedeni mevcuttur’ diyen Ünver sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Vergi incelemelerinde kayıt dışılıkla mücadele temel hedefimizdir. Yapılan bir çalışmaya göre ülkemizde kayıt dışılığın oranı 27% civarında olduğu belirlenmiştir. Bu oranı önümüzdeki on yılda 5 puan azaltarak 20% civarına çekmek gerekmektedir. Çünkü vergilendirilmiş kazanç ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Sağlıklı vergi toplamanın en önemli faktörlerinden biri de ekonomik faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınmasıdır. Ülkemizde kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınamaması vergi adaletsizliğini doğurduğu gibi vergiye gönüllü uyumu da azaltmakta ve vergiye karşı direnci artırmaktadır. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasında en önemli araçlardan biride belge düzeninin yerleşmesidir. Bunu sağlamanın temel yolu da tüm vatandaşlarımızın satın aldıkları her türlü mal ve hizmet için belge istemeleridir” dedi.
Ünver, “İstikrar içinde büyüyen, gelirini daha adil paylaşan, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, bilgi toplumuna dönüşen, bir Türkiye” hedefinin gerçekleşmesine ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayan, emeğiyle, alın teriyle, ürettiği değerlerle ülkesine büyük hizmetlerde bulunan siz sanayici ve iş adamlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.
AKTİSAD Başkanı Soner Cesur ise, her şeyin kayıt altına alınması gerektiğini söyledi. Cesur, “İnsanın en önemli kredisi itibarıdır. Onu kaybedince geriye hiçbir şey kalmaz. O yüzden ucuz yollara başvurup daha sonra mahcup olmanın bir anlamı yok” şeklinde konuştu.