18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

‘Konya, ruhu olan bir şehirdir’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

ÖNDER ÇİFTCİ 27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘Konya, ruhu olan bir şehirdir’
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın tarihte Anadolu’nun Medresesi olarak anılmış, Anadolu’daki kutup şehirlerden biri olduğunu söyledi. Konya’yı tarihteki misyonuna ulaştırmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Tarihi eserlerimizin tamamının yeniden tarihteki anlamıyla kullanıma sunulmasını arzu ediyoruz. Bizden sonraki kuşaklara taşınmasını arzu ediyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte camilere hizmet etmeye gayret ettiklerini, tarihi camilerin restorasyonuna, camilerin çevresinin düzenlenmesine çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, “Konya’mızdaki tüm ibadethanelerin içme-kullanma sularının ücretsiz olmasıyla ilgili, kanunun bize verdiği yetkiyle geçtiğimiz aylarda Meclis kararı altına aldık. Bütün bu hizmetler insanlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, pek çok İslam filozofunun her şehrin kendine özgü ruhu olduğunu söylediğini belirterek, Türkiye’de ruhu olan şehirler kategorisinde Konya’nın çok önemli bir yerde bulunduğunu, ruhu olan bir şehir olduğunu ifade etti.

Şehirlerin ruhunun semaya yükselen gökdelenlerle değil, yürekler arasında kurulan merhamet şebekeleriyle ihya edileceğini kaydeden Görmez, “Konya, ülkemiz ve İslam alemi için önemli bir merkez. Bizi ziyarete gelen tüm yabancı misafirlerimizin yolunu mutlaka Konya’dan geçiriyoruz. Sizler de her türlü misafirperverliği gösteriyorsunuz” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e çini sikke, Hadis-i Şerif kartları ve Hazreti Mevlana’nın sözlerinin bulunduğu nasihat kartları hediye ederken Görmez de Başkan Akyürek’e Diyanet Yayınları’ndan çeşitli kitaplar hediye etti.