26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Selçuklu’da büyük temizlik operasyonu

Selçuklu Belediyesi sosyal yaşamı olumsuz etkileyen, çevre sağlığını tehdit eden unsurlara yönelik denetimlerini sürüyor.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Selçuklu’da büyük temizlik operasyonu

İlçe genelinde yapılan denetimler kapsamında zabıta ekipleri,  kurallara uymayan kağıt toplayıcıları ve yayı kaldırımlarına malzeme koyarak işgal eden işletmeler hakkında yönetmelik gereği cezai yaptırım uyguluyor.

Selçuklu Belediyesi, sekiz mahalle olarak bilinen bölgede denetimlerini sürdürüyor. Hacıkaymak, Kılıçarslan, Molla Gürani, Özlem, Yeni Selçuk, Şeker Murat, Mimar Sinan ve Selçuk mahallerini kapsayan bölgede mahalle halkını rahatsız eden unsurlarla mücadele eden Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ev sahipleri tarafından boşaltılan ve kağıt toplayıcılarının işgal ettiği metruk evlere yönelik temizleme operasyonlarını sürdürüyor. Kurallara uymayan ve daha çok Konya dışından gelen kişilere yönelik hurda ve kağıt toplayıcılarına düzenlenen operasyonda bir çok ev, 25 adet boş arsa ve 6 adet çadırın yıkılarak temizliği yapıldı. Operasyon kapsamında insan sağlığını olumsuz etkileyen çuval, hurda ve kağıtlar toplanarak kurallara uymayan şahıslar hakkında Kabahatler Kanununa göre ceza uygulandı. Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sekiz mahalle olarak bilinen bölgede bugüne kadar insan sağlığını tehlikeye düşürecek durumda olan 175 evin önceden ikaz edilerek yıkıldığı belirtildi. Ayrıca yapılan yıkım sonrasında 1580 kamyon hafriyat ve molozun temizlediği de belirtildi.

Kaldırım işgalleri ile ilgili kafe, restoran ve diğer işyerlerine yönelik mücadele devam ediyor

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde kaldırım işgali yapan kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmeleri denetliyor. İlçe genelinde yapılan denetimler çerçevesinde yaya kaldırımına malzeme koyarak işgale sebebiyet veren, tabela koyan, izinsiz stant çalışması yapan tüzel ve gerçek kişilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Cadde, sokak ve yayaların sık kullandığı kaldırımları işgal eden kafe, restoran, çay bahçesi gibi iş yerlerine yönelik yapılan denetimler kapsamında uyarılara rağmen işgaliyelerde ısrar eden esnafa ise yönetmelik gereği cezai yaptırım uygulandı. Araç ve yaya trafiğine açık cadde ve sokaklar üzerinde bulunan kafe, restoran gibi işletmelerin kaldırımlara koyduğu sandalye, masa ve tabelaların vatandaşların can sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Yapılan bu denetimlerin, vatandaşların ve esnafın daha temiz ve rahat bir ortamda yaşayabilmesi için gerçekleştirildiği ifade edilerek, yaya kaldırımları işgaline yönelik denetimlerin devam edeceği, Selçuklu genelinde kaldırım işgallerinin sonlandırılması için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği söylendi.

 

Selçuklu Belediyesince kaldırım işgallerine yönelik yapılan denetimler vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken zabıta ekipleri kurallara uyan esnafa da teşekkür etti.