27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Selçuklu’da yaşlılar baş tacı

Selçuklu Belediyesi’nce hayata geçirilen ve Konya’da ilk olan “Evde Yaşlı Bakım Merkezi” 250 yaşlıya evinde bakım hizmeti veriyor. 2 ekip tarafından yürütülen hizmetle, günde 8 yaşlının evine gidilirken, 2014 yılında ekip sayısı 3'e çıkartılacak.

ÖNDER ÇİFTCİ27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Selçuklu’da yaşlılar baş tacı
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçede yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç kimseler için başlatılan “Evde Yaşlı Bakım Merkezi”, sunduğu hizmetlerle takdir görmeye devam ediyor. Selçuklu da yalnız yaşayan 250 yaşlıya evin de bakım hizmeti sunuluyor. İki ekip tarafından yürütülen hizmetle günde 8 yaşlının evine gidilirken, başta yaşlıların kişisel bakımları olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Şu an iki ekiple sürdürülen evde yaşlı bakım hizmetinde kısa süre içinde ekip sayısı üçe çıkartılacak.

Uygulama kapsamında yalnız yaşayan yaşlıların günlük ihtiyaçları karşılanırken sağlık personeli tarafından da kontrolleri yapılıyor. Yaşlıların banyo, tıraş, yatak banyosu, yara bakımı, ev temizliği, teknik arızlarının onarımı olmak üzere her türlü ihtiyaçları Selçuklu Belediyesi ekipleri tarafından karşılanıyor. Ayrıca görevli hemşireler tarafından yaşlıların şeker, tansiyon, kolesterol ve genel sağlık taramaları düzenli olarak yapılıyor. Üyelik sistemiyle çalışan Yaşlı Bakım Merkezine kayıt edilen yaşlıların her birinin dosyası bulunuyor ve evlerine randevu ile gidiliyor.

Selçuklu Belediyesi, Evde Yaşlı Bakım Hizmeti verdiği yaşlıların sosyal hayatını canlandırmak için de yıl içinde farklı etkinlikler düzenliyor. Yemek, çay partisi, piknik gibi organizasyonlar düzenlenerek yaşlılar bir arada hoşça vakit geçirme imkânına sahip oluyor. Bayramlar, özel gün ve geceler de yaşlılara özel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılaması için alış veriş ve ulaşım konularında da destek veriliyor.

Selçuklu Belediyesi’nce sunulan Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’nde 1’i hemşire olmak üzere toplam 8 personel görev yapıyor.