25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Akbank’tan teknolojiye 100 milyon $ yatırım

TEKNOLOJİ ALANINDA YAPTIĞI YATIRIMLARLA BANKACILIK İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAYI HEDEFLEYEN AKBANK,YENİ YILDA BU ALANA 100 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPMAYI HEDEFLİYOR.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Akbank’tan teknolojiye 100 milyon $ yatırım

Gelİrİ giderini karşılama oranı ile Türkiye’nin en verimli bankalarından biri olan Akbank, 2014 yılında da bu vizyonu sürdürmeyi hedefliyor. Teknolojiye her yıl 100 milyon dolar yatırım yapan ve geçen yılı yüzde 38 seviyesinde geliri gideri karşılama oranı ile kapatan banka, bu yıl da teknoloji ve direkt bankacılığa yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye’de öncülük yaptıkları direkt bankacılık konusunda 2014 yılında daha iyi yerlere gelmeyi planladıklarını belirterek “Diğer yandan, süreçlerimizi de daha basitleştirmek ve daha da pratikleştirmek için sürekli gözden geçiriyoruz, gerekli noktalarda iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sadece verimliliğimizi yükseltmekle kalmıyor, hizmet kalitemizi de artırıyor” dedi. “Büyümek kârlı ve sürdürülebilir olması kaydı ile bizim için değerlidir” diyen Binbaşgil şöyle devam etti: “Kalıcı liderlik hedefimizle de aslında bunu kastediyoruz. Kurumsal, Ticari, KOBİ, Bireysel ve Özel bankacılık segmentlerinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu beş alanda da karlılık içinde büyümeye devam edeceğiz. Kredilerde KOBİ ve Ticari bankacılıktaki büyümemiz daha yüksek olacaktır. Bireysel, Birebir, Özel ve Kurumsal Bankacılık’taki iddiamız da sürecektir.” yüzde 18-20 civarı büyür 2014 yılında bankacılık sektörünün beklentileri hakkında konuşan Hakan Binbaşgil, şöyle devam etti: “Merkez Bankası para politikası için önümüzdeki dönemde belirsizliklerin süreceği bir görünümü esas alıyor. Şu an enflasyon hedefin üzerinde seyrediyor. Bu sebeple, Merkez Bankası öncelikli hedefi olan enflasyon yüzde 5 seviyesine yakınsayana kadar mevcut tedbirli duruşunu sürdürecek. Ayrıca, 2014 için ekonomide yüzde 4’ler civarında, ılımlı bir büyüme öngörülüyor. Sektörde tüketici kredilerini sınırlamaya yönelik tedbirler de devam edecek. Tüm bu beklentiler kredi büyüme hızında yavaşlama olacağına işaret ediyor. Sektörün 2013’ü aktiflerde yüzde 20’ler civarında, kredilerde yüzde 27- 30’lar seviyesinde ve mevduatta yüzde 18-20’ler civarında büyümeyle tamamlamasını bekliyoruz. 2014’te ise sektör aktiflerinin yüzde 15’ler, mevduatların da yüzde 16-18’ler seviyesinde büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Alınan tedbirlerin etkisiyle kredilerin büyüme hızı 2014’te de bir miktar gerileyebilir. Sektör kredilerinde 2014’te yüzde 18-20 civarında büyüme öngörüyoruz.”

AVRUPA VE DÜNYA İYİLEŞME YÖNÜNDE

Hakan Binbaşgil, dünya ve Avrupa ekonomisi hakkında tahminlerini de paylaştı. Genel olarak iyileşme olacağını aktaran Binbaşgil, şöyle konuştu: “2014’te global ekonomide büyümenin 2013’e kıyasla artış göstermesini bekliyorum. Amerikan ekonomisinde toparlanma önümüzdeki yıl da devam edecek. FED varlık alım programında ölçülü bir azaltıma giderken, kısa vadeli faizlerin uzun bir süre düşük seyri konusunda vermiş olduğu ileriye dönük rehberliği güçlendirdi. Aralık kararı FED’in ekonomik görünümündeki iyileşme konusunda daha güvenli olduğunu ortaya koyuyor. Varlık alım programındaki azaltımın hızı enflasyon ve işgücü piyasasındaki gelişmelere bağlı olacak. Avrupa Birliği’ne baktığımızda ise resesyondan çıktığını ve toparlanmaya doğru gittiğini görüyoruz. AB’deki temel sorun bankacılık sektörü. 2014’te sonlanması beklenen ‘Banka Bilanço Değerlendirme’ sürecini takiben, AB bankacılık sektöründe yeniden sermayelendirmeye ihtiyaç duyulabilir.”