23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Müşteri kapma yarışı kızışıyor

ING Bank, Türkiye’de gösterediği başarılı performansla Avrupa’da en hızlı büyüyen yapılanmalardan birisi olarak, ING Grubu’nun büyüme iştahı olan üç ülke arasına girdi.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Müşteri kapma yarışı kızışıyor

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay “Müşteri kazanma hızında, ING Grubu içinde ikinci sırada yer alıyoruz. Bu yıl hedefimiz ilk sırada yer almak. Altyapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla daha da agresif olacağız” dedi. Sektör açısından 2013 yılının oldukça hareketli seyrettiğini ifade eden Abay, son dönemde yapılan düzenlemelerin regülasyon riski algısını arttıracağını, ancak yabancı yatırımcılar genel davranış biçimlerini önemli ölçüde değiştirmeyeceğini söyledi. 

TASARRUFA TEŞVİK EDECEK

ING Bank açısından kısa vadede bazı kârlardan feragat etseler de uzun döneme yayılan bir bankacılık anlayışını benimsediklerini dile getiren Abay “Kişilere gelirlerine göre gerçekten ihtiyacı olduğu kadar veya ödeyebildiği kadar kredi vermek, ihtiyaç ve gelirlerine uygun ürünlere yönlendirmek, daha da önemlisi, ‘kredi kullanarak bugün ihtiyacını giderebilirsin ama tasarruf edersen yarın kendi paranla bunu karşılayabilirsin’ diye tasarrufa teşvik eden bankacılık anlayışımızı devam ettireceğiz” dedi