23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Yapı Kredi 70’inci yılında da ‘akıllı büyüme’ye odaklanacak

70. YAŞINI KUTLAMAYA HAZIRLANAN YAPI KREDİ, GAZDAN AYAĞINI ÇEKMİYOR. YAPI KREDİ CEO'SU AÇIKALIN,'AKILLI BÜYÜME' ODAKLI ÇALIŞMALARINI 2014'TE DE SÜRDÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yapı Kredi 70’inci yılında da ‘akıllı büyüme’ye odaklanacak

Yapı kredi 2014 yılında 70’inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. yapı kredi Ceo’su Faik açıkalın “bu pek çok kuruma nasip olmayacak kadar uzun bir süre. 70 yıldır ‘hizmette sınır yoktur’ anlayışımızla ve müşteri odaklı yaklaşımımızla hizmet vermeye ve 2014 yılında da sürdürülebilir performansı hedefleyen ‘akıllı büyüme’ stratejimize odaklanmaya devam edeceğiz” dedi. yapı kredi olarak 2013’te ‘akıllı büyüme’ stratejilerinin sonuçlarını almayı sürdürdüklerini dile getiren açıkalın “yılın ilk dokuz ayında 3.1 milyar tl’lik kâr açıkladık. aktif büyüklüğümüz ise yüzde 17 artışla toplam 153.2 milyar tl’ye ulaştı. yapı kredi sigorta satışı harici elde edilen kâr ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış gösterdi. banka sermaye yeterlilik oranımız daha da güçlenerek yüzde 16.4’e yükseldi” dedi. kredi büyümesinde temmuz itibariyle başlayan yavaşlama trendinin 2014 yılında da sürmesini beklediklerini kaydeden açıkalın, bu yavaşlamanın mevduat gelişimine de yansıyacağını tahmin ettiklerini belirtti. Faiz dışı gelirler ön planda bankalar açısından gelir çeşitliliği ve faiz dışı gelirlerin öneminin giderek arttığını ifade eden açıkalın “ticari verimliliği artırıcı projeler de önümüzdeki dönemde daha da önem kazanacak. ayrıca fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi, disiplinli sermaye yönetimi ve sermayenin etkin kullanımı sektör açısından ön planda olacak diye düşünüyoruz” diye konuştu. açıkalın 2014’te kredi kartı, nakit yönetimi ve proje finansmanında bu stratejileriyle ön plana çıkmayı hedeflediklerini vurgulayarak, liderliklerini leasing ve faktoring alanında da sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

PAZAR PAYINDA LİDER OLDUĞU ALANLARA ÖZEL İLGİ

Faik Açıkalın, Worldcard ile kredi kartları kategorisinde öncü konumlarını sürdüreceklerini söyledi. Açıkalın “2014’te banka kartları, ön ödemeli kartlar, ticari kartlar, müşterileri kredi kartı ile yatırıma teşvik edici uygulamalar ve finansal okuryazarlıkla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim için önemi olan bir diğer konu ise nakit yönetimi ürünlerimiz. Bu sebeple öncelikli hedeflerimiz arasında vergi-SSK-Gümrük Ödemeleri, Çek tahsilatları ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi gibi bankamızın pazar payında lider veya ilk üçte bulunduğu ürünlerde başarımızı artırarak sürdürmek” dedi.