19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Istanbul Photo Awards 2017'ye ilgi

Anadolu Ajansı'nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2017'de ödül alan fotoğrafların yer aldığı İzmir'deki sergi ilgi görüyor.

27 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Istanbul Photo Awards 2017'ye ilgi

Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2017"de ödül alan 94 fotoğrafın bulunduğu İzmir'deki sergi ilgi görüyor.

İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de Folkart Gallery'de organize edilen ve 7 Eylül'de açılan sergiyi çok sayıda kişi ziyaret etti.

Sergi, fotoğraf meraklılarının yanı sıra bu alanda eğitim alan öğrencilerin de dikkatini çekti. İzmir Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin radyo televizyon bölümü öğrencileri sergiyi ilgiyle gezdi. Bölümde görevli öğretmenler de sergideki fotoğraflar üzerinden fotoğraflarda kadraj, ışık, komposizyon hakkında öğrencilere bilgi verdi.

"Sergi ders niteliğinde"

Okulun radyo televizyon bölümü alan şefi Filiz Kumlu, okulun 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle sergiyi ziyaret ettiklerini, alanda kamera eğitiminlerine fotoğrafçılık dersiyle başladıklarını, bu nedenle fotoğrafın öğrencileri için önem taşıdığını söyledi.

Sergiyi çok beğendiklerini kaydeden Kumlu, "Sergi öğrenciler için bir ders niteliğinde. Bir fotomuhabirinin olaylara bakış açısı, fotoğrafla haberi anlatması... Sergidekilerin hepsi seçilmiş fotoğraf olduğu için en iyi fotoğraflardaki bakış açısı, renk, kadraj öğrencilerimize birer ders niteliği taşıdı." diye konuştu.

Kumlu, Istanbul Photo Awards 2017'ye 25 bin fotoğrafın katıldığına dikkati çekerek, "Çok güzel bir çalışma olmuş. AA'yı derslerimizde de işliyoruz zaten. Böyle bir etkili iş yapması, bu kadar çok fotoğrafı toplayıp bize bunların içinden en güzeli sunması bizi çok mutlu etti." dedi.

Mary Gelman, kadın mağdurlar konulu serisiyle "Seri Portre" kategorisinde birincilik alırken, jüri "Tekil Portre" kategorisinde ödüle layık eser bulamamıştı.

Kemal Jufri "Öksüz Orangutanları Beslemek" başlıklı fotoğrafıyla "Seri Doğa & Çevre" kategorisinde birinci olurken Johnny Miller, Millefoto için çektiği "Papwa Sewgolum Golf Sahası" başlıklı serisiyle "Tekil Doğa & Çevre" kategorisinde birincilik almıştı.

Jüri, Gazze'de yaşayan serbest foto muhabiri Hosam Salem'i "Gazze'de Sokak Antrenmanı" başlıklı fotoğrafıyla "Genç Foto Muhabiri Ödülü"ne layık görmüştü.

Haber, spor, portre, doğa ve çevre fotoğrafı dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirilerek ilk üçe giren fotoğrafların belirlendiği yarışmaya, yaklaşık 25 bin fotoğraf başvurusu olmuştu. 17 ülkeden 22 fotoğrafçıya ödül verilen yarışmanın resmi sponsorluğunu Türk Hava Yolları ve TİKA üstlenmişti.

Sergi, 7 Ekim 2017 tarihine kadar gezilebilecek.