25 Eylül 2020 Cuma / 7 Safer 1442
Gece modu

Kayseri mutfağı kitabına ödül

Şef Yunus Emre Akkor, “Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı” adlı kitabıyla yemek kitaplarının “Nobel”i olarak nitelenen dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışmalarından biri olan “Gourmand Cook Book Awards 2020”de ödül kazandı.

02 Aralık 2019 Pazartesi 03:36 - Güncelleme: 02 Aralık 2019 Pazartesi 03:36

Her yıl İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen ve çok sayıda ülkeden binlerce yemek kitabının yarıştığı “Gourmand World Cookbook Awards”ta, “Yerel Mutfak” kategorisinde ödül alan Akkor, bu kitabıyla Çin’de Mayıs 2020’de yapılacak dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek. Ödül aldığı kitabı hakkında konuşan Akkor, Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerini kayıt altına aldığını söyledi.