5 Nisan 2026 Pazar / 18 Sevval 1447

Mark Eliyahu, babası Piris Eliyahu aynı sahneyi paylaşacak

Dağıstan doğumlu kamança üstadı Mark Eliyahu, 1 Aralık’ta İstanbul’da vereceği konserde ünlü besteci babası Piris Eliyahu ile aynı sahneye çıkacak.

DHA28 Kasım 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mark Eliyahu, babası Piris Eliyahu aynı sahneyi paylaşacak

Ortadoğu ve Balkan ezgilerini müziğine yansıtan kamança üstadı Mark Eliyahu, Piu Entertainment organizasyonu ile 1 Aralık Cuma gecesi Zorlu PSM'de sahne alacak.

Son albümü Roads'un tanıtım turnesi kapsamında İstanbul’a gelecek sanatçı, 150 yıllık kamançası ile hayranlarının karşısına çıkacak. Eliyahu’ya sahnede, babası Piris Eliyahu da tar enstrümanı ile eşlik edecek.

Kamança üstadı Mark Eliyahu 1999 yılında İsrail'e yerleşti ve babasıyla birlikte "The Spirit of the East" albümünü yaptı. Filarmoni orkestrasıyla birlikte Nobel Ödülü gecesinde çalan ve dünyadaki birçok festivalde sahne alan müzisyen, enstrümanı kamançayı, ''Ruhumun sesi, bedenimin bir parçası'' olarak tanımlıyor. Mark Eliyahu, Türk kültürünün derinliğinden etkilendiğini de belirterek, Türkiye’ye her gelişinde gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

 

ÖNERİLEN VİDEO

İran Bahreyn'in en büyük petrol rafinerisi BAPCO'yu vurdu!

Kapat
Video yükleniyor...