23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Şair ve yazar Mustafa Yazgan vefat etti

Tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden şair, yazar ve ressam Mustafa Yazgan'ın cenazesi, Kocaeli'nin Karamürsel içinde toprağa verildi.

AA5 Aralık 2021 Pazar 10:47 - Güncelleme:
Şair ve yazar Mustafa Yazgan vefat etti

Yazgan için Mürselpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan yakınları, burada taziyeleri kabul etti.

Mustafa Yazgan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Karamürsel Yeni Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, Yazgan'ın yakınlarının yanı sıra Vali Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker ve Mehmet Akif Yılmaz, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, eski milletvekili Şevki Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Yazgan'ın vefatını, "Biz dünyadan gider olduk. Kalanlara selam olsun. Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun. Yunus gönüllü abimiz, yazar Mustafa Yazgan da bu dünyaya veda etti. Heyecanı, konferansları, hitabeti ve yazdıklarıyla geride güzel hatıralar bıraktı. Ruhu şad, makamı ali olsun." ifadeleriyle duyurdu.

Yazar Vedat Sağlam da sosyal medya hesabından, "Bir güzel insan, bir dava adamı daha Hakk'a yürüdü. Üstat Necip Fazıl'ın zaman zaman kendi yerine konuşmacı olarak gönderdiği ve bu vesileyle ülkemizde dolaşmadık şehir ve kasaba bırakmayan yazar Mustafa Yazgan vefat etmiştir." ifadelerini kullandı.

Yazar Erol Erdoğan ise "Kalemi velud, gönlü latif, dili keskin, gayreti coşkun bir büyüğümüzdü. Mustafa Yazgan ağabeye Allah'tan rahmet dilerim." değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep'te 16 Kasım 1940'da dünyaya gelen Yazgan, Gaziantep Dayı Ahmet Ağa İlkokulu (1951), Gaziantep Erkek Ortaokulu (1955) ve Gaziantep Lisesini (1958) bitirdi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şubesinden mezun (1963) olan Yazgan, doktora çalışmasını aynı fakültede yaptı.

Yazgan, ayrıca Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde asistan (1963-1966), Diyanet İşleri Başkanlığında özel kalem müdürlüğü ve Batı dilleri çevirmenliği (1966-1967), Milli Prodüktivite Merkezinde uzmanlık (1967-1968), Türk Taşıt İşverenleri Sendikasında uzmanlık (1968-1969), Şanlıurfa Ortaokulunda İngilizce öğretmenliği (1970-1971) görevlerinde bulundu.

Bu arada bir süre yayıncılık (1971-1976), ardından Sanayi Bakanlığında ile Kültür ve Turizm Bakanlığında müşavirlik (1977-1980) yaptıktan sonra yeniden yayıncılığa dönen Yazgan, 12 Eylül 1980 askeri yönetimince tutuklanarak Ordu Dil Okulu ile Mamak Askeri Ceza evinde 9 buçuk ay hapis yattı.

Yazgan, 1982 yılında Ankara'dan ayrılarak Kocaeli'ne yerleşti. Milli Selamet Partisi son genel kurulunda MKYK üyeliğine seçilen Yazgan, daha sonra politikadan çekildi ve tüm zamanını yazı ve yayın faaliyetlerine ayırdı.

Necip Fazıl Kısakürek'in öğrencilerinden olan Yazgan, İslamcı Dergiler Projesi'nde de yer almıştı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN, ŞAİR VE YAZAR MUSTAFA YAZGAN İÇİN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, vefat eden şair, yazar ve ressam Mustafa Yazgan için taziye mesajı yayımladı.

Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Bir ömür çocuklar ve gençler için yazan ve yayıncılık yapan Mustafa Yazgan'ın vefatını teessürle öğrendim. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin; edebiyat camiasının başı sağ olsun." ifadesini kullandı.