19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

SETEM’in galibi Cennete Açılan Çiçekler

Türk sinemasının 100. Yılı’nda İstanbul Televizyon Forum ve Fuarı (İTVF)’ nın katkılarıyla Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından düzenlenen “2. BAK SETEM Akademi Ödülleri” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

19 Haziran 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
SETEM’in galibi Cennete Açılan Çiçekler

“Yarının Sineması İçin” temasıyla gerçekleştirilen ödül töreninde dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde gerçekleştiren yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun “Devran” adlı kısa filminin Türkiye'deki ilk gösterimi yapıldı.  

SETEM Akademi ödüllerinde En iyi senaryo ödülü Rapunzel'un Dükkânı belgeseline, En iyi belgesel ödülü Sena Ergün'e, belgesel dalında jüri özel ödülü Muhammed Altındağ ve Veysi Altay'a ve En iyi belgesel ödülü Demir Uçurtma belgeseline verildi.

En iyi animasyon senaryosu ve En iyi animasyon filmi yönetmeni ödülü Merdivenler filmine gitti. Kurmaca dalında en iyi senaryo ödülü Erol Çelik'un Cennete Açılan Çiçekler filmine, En iyi kurmaca yönetmen ödülü Erol Çelik ve Alper Akdeniz'e, en iyi kurmaca film ödülü Cennete Açılan Çiçekler filmine değer bulundu. Kurmaca dalında en iyi erkek oyuncu ödülü Cansel Elçin’in, en iyi kadın oyuncu ödülü de Suna Seren'in oldu. BAK SETEM Akademi ödüllerinde Jüri özel ödülü ise Aram Tufan’ın deneysel filmi Teleole (Gölgeler)’ye verildi.