23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Tayvan'da bir Türk şovmen!

Öğrenci olarak gittiği Tayvan'da gösteri dünyasının yıldızlarından biri haline gelen Türk şovmen Rıfat Karlıova, 24'ün konuğu oldu.

28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Çince stand-up yapan ve MTV'nin Asya'daki en etkili sunucusu olan Rıfat Karlıova, Tayvan'a gidişini ve gösteri dünyasında nasıl yükseldiğini Moderatör Beyza Hakan'a anlattı.

 

Rıfat Karlıova 

 

Karlova için özel bir anlam içeren canlı sahne performansları Tayvan'ın başkenti Taypey ve tüm Tayvan'ın ilk ve tek komedi sahnesi olan Komedi Kulubünde devam ediyor. [4] Burada 100’den fazla Çince oyun oynayan Karlova, Tayvanlı ve diğer yabancılara Tayvan’da yaşadığı hikâyelerini ve gözlemlerini komik bir dille anlatıyor. Dünyada çok fazla örneği olmayan ve bir yabancı tarafından tamamen Çince (Mandarin) yapılan en yoğun stand up gösterilerinden biri olması ile de önem taşıyan bu tek kişilik performanslar birçok Tayvanlı ve yabancı tarafından Komedi Kulübü sahnesinde beğeniyle izleniyor. Karlova, çıplak ayakla yaptığı tek kişilik gösterilerinin başarısı üzerine hikâyelerini sürekli yenileyerek gösterilerini yeni içerik ve şovlarla renklendirmeye devam ediyor. Karlova'nın şimdiye dek gerçekleştirdiği en uzun canlı sahne performansı ise(1 saat 20 dakika)gibi uzun bir süreyi kapsıyor. Karlova, çıplak ayakla televizyon hem de sahnede kendini gösteren Karlova, gelecekte yeni, yaratıcı ve uluslararası projelere imza atmak istediğini belirtiyor. Karlova hayalinin; başarılı ve sürekli gelişen bir televizyoncu kariyeri yaratmak olduğunun altını çiziyor. Bu hayalini gerçekleştirebilmek için her gün daha çok çalıştığını ve Uzakdoğu'da çalışmalarına bu yönde hedefler koyduğunu söyleyen Karlova, 2010 senesinde Hong Kong'da düzenlenen Uluslararası Stand Up yarışmasında almış olduğu 2. liğin ardından Kıta Çin'de de gösteriler yapmak istediğini hayranları ile paylaşıyor.(bilgiler wikipedia'dan alınmıştır)