19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Unutmanın Değil Hatırlamanın Zamanı

Türkler ve Ermeniler... İki yakın halkın 800 yıllık ortak yaşam kültürüne ışık tutmayı amaçlayan bir sergi, 6 Nisan’da İstanbul’da açılacak.

23 Mart 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Unutmanın Değil Hatırlamanın Zamanı
İstanbul, Nisan’ın ilk haftasından itibaren Türkler ve Ermeniler’in sekiz yüz yıllık ortak yaşam kültüründen izleri gözler önüne serecek bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türklerle Ermenilerin sekiz yüz yıllık ortak yaşam kültürüne ışık tutacak olan sergi, 6 Nisan’da MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılıyor. Dünyanın en geniş Osmanlı kartpostal arşivinin sahibi Orlando Carlo Calumeno’ya ait, Anadolu ve İstanbul’da Ermenilerin yaşamlarına ve Osmanlı İmparatorluğu’nun çok sesli ve çok kültürlü bir dönemine tanıklık eden nadide kartpostalların, zengin görsel içerik ve arşiv belgeleri ile birlikte yer alacağı sergi, 29 Nisan 2016 tarihine kadar görülebilecek.
 
DİNKJİAN’DAN KONSER
 
‘Nar Niyetiyle: Unutmanın Değil, Hatırlamanın Zamanı’ başlıklı serginin küratörlüğünü mimar Güzin Erkan’ın yapıyor. Sergide, Osmanlı Arşivleri’nde yer alan belgeler ve Orlando Carlo Calumeno Koleksiyonu’ndan 1895-1914 yılları arasında üretilmiş 4 bin kadar kartpostal arasından yapılan özel bir seçkiye yer verilecek. 
Sergi, 6 Nisan’da davetliler için özel olarak düzenlenecek olan Ermeni ud sanatçısı ve Türkiye’de tanınan pek çok şarkının bestecisi Ara Dinkjian ve İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun mini konserleriyle açılacak.