19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Usta edebiyatçı Özdenören için başsağlığı mesajları

7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Rasim Özdenören vefat etti. Özdenören için siyasilerden başsağlığı mesajları geldi.

23 Temmuz 2022 Cumartesi 12:54 - Güncelleme:
Usta edebiyatçı Özdenören için başsağlığı mesajları

Türk edebiyatının usta yazarlarından ve 7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Rasim Özdenören, tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında vefat etti.

Özdenören, enfeksiyon nedeniyle bir aydır Ankara Cebeci'de Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde müşahede altında tutuluyordu. '7 Güzel Adam'ın son temsilcisi olan Özdenören, geçtiğimiz yıl korona virüse yakalanmış, iki ay süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Özdenören için siyasilerden taziye mesajları geldi.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN, EDEBİYATÇI ÖZDENÖREN İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Rasim Özdenören'in fikir dünyasında iz bırakan önemli bir değer olduğunu belirtti.

Altun, edebiyatçı Rasim Özdenören'in vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Edebiyat dünyamızın önemli değerlerinden, Yedi Güzel Adam'ın son çınarı, öyküleri ve eserleri ile fikir dünyamızda iz bırakan Rasim Özdenören'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum."

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY'DAN YAZAR RASİM ÖZDENÖREN İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 82 yaşında hayatını kaybeden yazar Rasim Özdenören için başsağlığı mesajı yayımladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Bakanlığımızda çeşitli görevlerde bulunan, 7 Güzel Adam'ın son temsilcisi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Rasim Özdenören'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, 'Yedi Güzel Adam'ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: MENZİLİ MÜBAREK, MAKAMI ÂLİ OLSUN

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yazar Rasim Özdenören için yayınladığı başsağlığı mesajında "Edebiyatımızın ulu çınarlarından, Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi Rasim Özdenören'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Cenab-ı Hak, "Gül Yetiştiren" ustamıza rahmetiyle muamele etsin. Menzili mübarek, makamı âli olsun." ifadelerine yer verdi.

BAKAN KURUM: YEDİ GÜZEL ADAM'IN SON SESİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "'Yedi Güzel Adam'ın son sesi, edebiyat dünyamızın çınarı, "Gül Yetiştiren Adam "Rasim Özdenören ağabey bugün ebedî âleme irtihal eyledi. Rabbim mekânını cennet eylesin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun." açıklamalarında bulundu.

TARIM VE ORMAN BAKANI KİRİŞÇİ: HER ZAMAN HAYIRLA YÂD EDECEĞİZ

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Edebiyat ve düşünce dünyamızın öncü isimlerinden, "Gül Yetiştiren Adam" Rasim Özdenören'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Merhumu her zaman hayırla yâd edeceğiz." ifadelerini kullandı.

BAKAN DÖNMEZ: ESERLERİ, HAYATI VE MÜCADELESİYLE ÖRNEK VE ÖNCÜ BİR KİŞİLİK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yayınladığı taziye mesajında "Edebiyatımıza yeni bir iklim misali taze bir nefes getiren 7 Güzel Adam'ın son kalemi Rasim Özdenören'in vefatını büyük bir teessürle öğrendim Eserleri, hayatı ve mücadelesiyle örnek ve öncü bir kişilik olan merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL: RASİM ABİMİZ BUGÜN HAKKA YÜRÜDÜ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yazar Rasim Özdenören için yayınladığı başsağlığı mesajında "Onlar gittiler, giderken bir muştu gibiydiler" Geride bıraktıkları hoş sada ile her biri tek tek ahirete doğan Yedi Güzel Adam'dan Rasim abimiz bugün hakka yürüdü. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Cenaze namazı yarın öğle namazına müteakip Eyüp Sultan camiinden kaldırılacaktır." açıklamalarında bulundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: 'YEDİ GÜZEL ADAM' İÇERİSİNDE BİR GÜZEL İNSAN

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Fikir ve düşünce dünyamızın şekillenmesinde bizlere öncülük ve ağabeylik yapmış, 'yedi güzel adam' içerisinde bir güzel insan Rasim Özdenören'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 'MÜSLÜMANCA YAŞAMA'NIN GÜZÎDE BİR ÖRNEĞİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yayınladığı başsağlığı mesajında "Fikir dünyamızın öncülerinden; kitaplarıyla, duruşuyla, yaşayışıyla, 'Müslümanca Düşünme'nin ve 'Müslümanca Yaşama'nın güzîde bir örneği olan 'Güzel Adam', Rasim Özdenören'e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun..." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLLERİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ile genel başkan yardımcıları, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden edebiyatçı Rasim Özdenören için başsağlığı mesajı yayımladı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından, "Edebiyatımızın usta yazarlarından, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Rasim Özdenören'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

Kurtulmuş da mesajında, "Yedi Güzel Adam'ın son yiğidi, modern zamanlarda kötülüğe ve sıradanlığa düşmeden varoluşun büyük hikayesini "Gül Yetiştiren Adam"la anlatan, İslam düşüncesinin öncülerinden Rasim Özdenören Üstad'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dilerim." ifadesini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: KELAMIYLA VE İNSANLIĞIYLA HEP HATIRLAYACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugünün kendileri için acı bir gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çok değerli bir ağabeyi, çok güzel bir insanı ve usta bir kalemi kaybettik. Gül yetiştiren adam Rasim Özdenören rahmete kavuştu. Mekanı cennet, makamı ali olsun. Zarif bir şekilde yazdı, aynı zarafetle yaşadı. Yazdıkları insanlık için güller yetiştirme gayretiydi. Ankara sokakları toprağı incitmeyen bir yürüyüşle nasıl yaşadığının bir başka şahididir. Kelamıyla ve insanlığıyla hep hatırlayacağız. Şahidiz Yarabbi."

AK PARTİ GENEL SEKRETERİ FATİH ŞAHİN: MENZİLİ MÜBAREK, MAKAMI ALİ OLSUN

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, edebiyatın usta kalemi, Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi, gül yetiştiren adam Rasim Özdenören'ın hayatını kaybettiğini belirterek, "Menzili mübarek, makamı ali olsun. Rabb'im ailesine ve sevenlerine sabırlar ihsan eylesin." ifadesini kullandı.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ: YOLUMUZA IŞIK TUTTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Müslümanca yaşamak nedir, yeni dünya düzeninin sefaleti nelerdir bunları bizlere gösterdi. Denemeleriyle, öyküleriyle, köşeleriyle yolumuza ışık tuttu. Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi, 'gül yetiştiren adam' Rasim Özdenören, bugün Hakk'a kavuştu. Milletimizin başı sağ olsun." mesajını paylaştı.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANİKLİ: MEKANI CENNET, MAKAMI ALİ OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türk edebiyat dünyasının çınarlarından, kalemi ve insanlığıyla da örnek Rasim Özdenören'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Mekanı cennet, makamı ali olsun. Kıymetli ağabeyimize Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajını kaydetti.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KANDEMİR: ALLAH'TAN GELDİK, YİNE O'NA DÖNECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Allah'tan geldik, yine O'na döneceğiz. Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi, fikir ve gönül dünyamızda kıymetli izler bırakan Rasim Özdenören'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: RASİM ÖZDENÖREN AĞABEYİN VEFATI HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Bozdağ, mesajında, "7 Güzel Adam'ın son temsilcisi, usta edebiyatçı, milli ve manevi değerlerimizin müdafisi Rasim Özdenören ağabeyin vefatı hepimizi derinden üzdü. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dilerim. Mekanı cennet, makamı ali olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK: GÜZEL İZLER BIRAKTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Twitter hesabından, "Gül Yetiştiren Adam" etiketiyle, "Türk edebiyatında ve düşünce dünyasında eşsiz bir yere sahip, gerçek bir münevver olan Rasim Özdenören'in vefatını büyük teessürle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Güzel izler bıraktı." paylaşımını yaptı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM: RABB'İM MEKANINI CENNET EYLESİN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yedi Güzel Adam'ın son sesi, edebiyat dünyamızın çınarı, 'Gül Yetiştiren Adam' Rasim Özdenören ağabey bugün ebedi aleme irtihal eyledi. Rabb'im mekanını cennet eylesin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUR ÖZER: MEKANI CENNET OLSUN

Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, taziye mesajında, "Fikriyatımızın 'Gül Yetiştiren Adam'ını kaybetmenin hüznü içindeyiz. Türk edebiyatının öncü ve güçlü kalemlerinden Rasim Özdenören'e Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

  • Rasim Özdenören
  • edebiyatçı
  • vefat