17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Ayhan Aydan’ı oynamak zormuş

‘Ben Onu Çok Sevdim’in başrol oyuncularından Birce Akalay, “Menderes’in aşkı Ayhan Aydan’ı canlandırırken çok zorlandım” dedi.

19 Kasım 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ayhan Aydan’ı oynamak zormuş

Adnan Menderes’in hayatını anlatan ‘Ben Onu Çek Sevdim’ isimli dizide Ayhan Aydan’ı oynayan Birce Akalay, TRT 1’in dizisi ‘Böyle Bitmesin’de konuk oyuncu olarak yer aldı. Sette, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akalay, bugüne kadar en çok zorlandığı rollerin başında ‘Ayhan Aydan’ karakterinin olduğunu söyledi.

Hayal edince oluyor

Menderes’in aşk yaşadığı Ayhan Aydan’ı oynamaktan mutluluk duyduğunu belirten Akalay, “Ayhan Aydan’ı canlandırırken zorlandım. Dönem olarak baktığınızda, 1950’ler 60’lar, henüz doğmadığım tarihler. Hatta annemin bile dünyada olmadığı zamanlar. Bugünün kafasıyla bakmana imkan yok. Başka bir üç boyuta girmen gerekiyor. Dönem işlerinde atmosfer önceden yaratılmış oluyor. Zorlanıyorsun ama hayal gücün devreye girdiğinden çok keyifli oluyor” diye konuştu. Atv’de yayınlanan, Demokrat Parti’nin 1950’de iktidara gelmesiyle yaşananların ekrana geldiği dizide Menderes’i Mehmet Aslantuğ, sevgilisi Ayhan Aydan’ı Birce Akalay, eşi Berin Menderes’i ise İdil Fırat canlandırıyor.