30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Azeri şehitlere Sultan şefkati!

Bakülü gençlere konuk olan Türkan Şoray, şehir gezisinin bir bölümünü Azeri şehitlere ayırdı. Şoray şehitler için dua etti.

Magazin Servisi27 Kasım 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Azeri şehitlere Sultan şefkati!
40 YIL SONRA AZERBAYCAN’A GİTTİ

Sinemanın sultanı Türkan Şoray, 40 yıl aradan sonra Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’yü ziyaret etti. Yetenekli ve yaratıcı gençlerin 2. Cumhuriyet toplantısına katılmak üzere Bakü’ye giden Şoray, basının ve halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. Ünlü sanatçı, ziyaretin ilk gününde Azerbaycan’ın unutulmaz Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’ın mezarını ziyaret etti. Sanatçı daha sonra Türk şehitlerinin anıtında duygulu anlar yaşayıp, anıta çiçek bıraktı. Azeri şehitleri ziyaretinden sonra Bakü’nün simgesi haline gelen ateşin başında basın mensuplarıyla sohbet eden Türkan Şoray, Eskişehir’i gezdi. Buranın tarihinden çok etkilenen sanatçı, Azeri hayranları ile bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.Türk Sinemasının Sultanı’nın Bakü programında, Azerbaycan’ın yaratıcı gençlerleriyle bir araya geldi. Azeri gençlere sinemadaki tecrübelerini aktaran sanatçı, iki ülke arasında filmlerle oluşan özel bağı anlattı.

Genç yazara destek verdi

Yasak serisi ile tanınan Türkiye’nin en genç yazarlarından Melodi Baç, Tüyap’ta okurları ile buluştu. Yazarın ‘Yasak II Crista’ adlı romanı bir ayda ikinci baskısına ulaştı. ‘Sinemam ve Ben’ adlı  kitabı için fuarda bulunan sanatçıyı ziyaret eden 17 yaşındaki Baç, Sultan’dan övgü aldı: Senin gibi gençler beni gururlandırıyor... Umarım hayallerin gerçek olur ve kitaplarının filmi de çekilir...