27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Instagram vizyonu!

Şu sıralar Türkiye’nin dört bir yanında yepyeni filmler çekiliyor. Filmlerin yönetmen ve oyuncuları ise, yeni yayın döneminde beyaz perdeye gelecek olan filmlerini, sosyal medyada, özellikle instagram’da tanıtmak için büyük bir uğraş veriyorlar.

Nil Özer27 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Instagram vizyonu!

INSTAGRAM, TWITTER VE FACEBOOK YENİ SEZON FİLMLERİNİN TANITIM MEKANI OLDU

Sosyal medya, en ekonomik ve pratik tanıtım mecrası. Instagram, Facebook ve Twitter tanıtım amaçlı olarak özellikle sanat camiası tarafından etkili bir biçimde kullanılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında kurulan setlerde yeni sezonun filmleri çekilirken bu filmlerde görev alan oyuncu, yönetmen ve senaristler filmlerini şimdiden tanıtabilmek için büyük bir uğraş veriyor. İşte gişe savaşlarına sosyal medyadan başlayan yeni yayın dönemi filmlerinden bazıları...

-YENİ DÜNYA: Yönetmenliğini Caner Erzincan’ın üstlendiği filmde, başrolleri Erkan Petekkaya ile Şükran Ovalı paylaşıyor. Film, Down sendromlu çocuğu olan bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Erzincan’ın ikinci filmi olan Yeni Dünya’nın yurtiçi ve yurtdışındaki festivallerde başarılarının yanı sıra gişede de ilgi görmesi bekleniyor. Film, Erkan Petekkaya ve Şükran Ovalı’nın beyazperdede ilk başrol deneyimi olacak.

-HAYALET DAYI: Ozan Özcan ve Ali Yorgancıoğlu’nun yazdığı filmde Esra Dermancioglu ile Settar Tarıöğen var.

-UNUTURSAM FISILDA: Çağan Irmak’ın yeni filminin çekimleri devam ediyor. Güçlü kadrosuyla adından söz ettiren film kış sezonunda vizyona girecek.

-KARIŞIK KASET: Sinema eleştirmeni, senarist ve yazar Uygar Şirin’in aynı isimdeki romanından Tunç Şahin’in yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan ‘Karışık Kaset’te Sarp Apak başrolü Özge Özpirinçci ile paylaşıyor. Romantik komedide ayrıca Bülent Emin Yarar, Sevinç Erbulak ve Burak Sarımola da oynuyor. Filmde Ulaş (Sarp Apak) ile İrem’in (Özge Özpirinçci) 20 yıl önce başlayıp, günümüze dek gelen aşk serüveni, Türkçe pop şarkılar eşliğinde anlatılıyor.

-DARBE: MİT krizini anlatan film, gazeteci Avni Özgürel tarafından yazıldı. Filmde Cansel Elçin ve Öykü Çelik başrol oynuyor.

-GECE: Nurgül Yeşilçay’ın oynadığı filmi Erden Kıral yönetiyor. İzmir’de çekilen filmde Süsen isimli bir konsomatrisi canlandıran Yeşilçay’ın kardeşlerini kendisi gibi Altın Portakal ödülü sahibi olan Vildan Atasever ile Hakan Yufkacıgil canlandırıyor.

-SEVİMLİ VE TEHLİKELİ: Özcan Deniz’in yönettiği filmde Şükrü Özyıldız ile Ayça Ayşin Turan başrolü paylaşıyor.

-DELİHA: Gupse Özay’ın projesini, BKM yapımcılığında Hakan Algül çekiyor. Hem deli, hem delikanlı; hem tez canlı hem çok iyi niyetli Zeliha karakteri ile beyazyerdeye çıkacak olan Gupse Özay’a hikayesinde Derya Alabora, Esin Eden, Cihan Ercan, Barış Arduç, Zeynep Çamcı gibi oyuncular eşlik ediyor.

-PEK YAKINDA: Cem Yılmaz’ın Yavuz Turgul’ın ‘Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni’nden esinlenerek çektiği filmde Tülin Özen, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Zerrin Tekindor, Hare Sürel, Ayşen Gruda ,Ülkü Duru, Emin Gürsoy, Metin Coşkun, Tuğrul Tülek ve Ata Berk Mutlu yer alıyor.