26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Koreli Ayla için dev kadro

Türk askerinin Koreli yetim bir kıza babalık yapmasını anlatan ‘Ayla’nın çekimleri başladı. Film Çetin Tekindor, Murat Yıldırım ve Damla Sönmez gibi dev kadrosuyla dikkat çekiyor.

Magazin servisi30 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Koreli Ayla için dev kadro

Kore Savaşı’nda yaşanan Koreli küçük bir kızla, Türk askerinin 65 yıllık anlatılmamış gerçek hikayesi ‘Ayla’ adlı filmle beyaz perdeye taşınıyor. 1950 yılında Süleyman Astsubay’ın savaş meydanında bulduğu 5 yaşındaki Koreli kıza babalık yapması ve 15 ay sonra Türk birliğinin geri dönüşünde küçük kızın yasalar gereği Kore’de yetimhaneye verilmesini konu alan film, dev kadro ile sinemaya aktarılacak. Yapımcılığını Mustafa Uslu Dijital Yapım Evi’nin üstlendiği, senaryosu Yiğit Güralp imzası taşıyan ve yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın oturduğu ‘Ayla’nın çekimleri başladı. Çekimleri Güney Kore ve Türkiye’de yapılacak olan filmin başrollerinde Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu, Altan Erkekli, Damla Sönmez, Erkan Petekkaya, Murat Yıldırım ve Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. 

MÜZİKLER FAHİR ATAKOĞLU’NDAN

Filmde Süleyman Astsubay’ın 1950’deki halini İsmail Hacıoğlu, 2010’daki halini ise Çetin Tekindor canlandırıyor. Ayla’nın 2010’daki halini de Lee Gyungjin oynayacak. Filmin müziklerinde Fahir Atakoğlu’nun imzası bulunuyor. ‘Ayla’ 2017’de Türkiye ve yurt dışında vizyona girecek.