20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Mahkeme Tarkan için kararını verdi

Uyuşturucu davasında mahkeme, ünlü popçu Tarkan için 'Uyuşturucu madde kullanmak amacıyla bulundurmak' suçundan 'tedavi' ve 'denetimli serbestlik tedbiri' uygulanmasına karar verdi. Mahkeme, Tarkan'ın bu tedbire uygun davrandığı takdirde kamu davasının düşürülmesine aksi halde davaya devam edileceğine ve hüküm verileceğinin bildirilmesine karar verdi.

DHA26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mahkeme Tarkan için kararını verdi
Pop sanatçısı Tarkan'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 17 sanık hakkında "uyuşturucu madde bulundurma, kullanma, satma ve satılmasına aracılık etme" suçlamalarıyla açılan dava karara bağlandı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kubilay Keskin ve taraf avukatları hazır bulundu.

Tarkan Tevetoğlu ise duruşmaya katılmadı. Davayı karara bağlayan mahkeme tutuksuz sanık Tarkan Tevetoğlu hakkında 'Uyuşturucu madde kullanmak amacıyla bulundurmak' suçundan TCK'nın 191/2 maddesi gereğince "tedavi" ve "denetimli serbestlik tedbiri" uygulanmasına karar verdi. Mahkeme Tarkan'ın bu tedbire uygun davrandığı takdirde kamu davasının düşürülmesine aksi halde davaya devam edileceğine ve hüküm verileceğinin bildirilmesine karar verdi.

TARKAN'IN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Tarkan'ın TCK 191- 1 maddesi gereğince,"Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Ayrıca Tarkan'ın, 191-2 maddesi gereğince uyuşturucu madde tedavisi görmesi ve denetimli serbestlik uygulanmasına tabii tutulması istenmişti.

TARKAN'IN AVUKATINDAN MAHKEME KARARINA İLİŞKİN YAZILI AÇIKLAMA

Ünlü popçu Tarkan Tevetoğlu'nun avukatı Yunus Egemenoğlu, davaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Müvekkilimiz Tarkan Tevetoğlu, denetimli serbestlik tedbiri uygulaması istemiyle yargılanmaktaydı. Devam etmekte olan yargılamanın bugünkü duruşmasında dava sonuçlanmıştır. Mahkeme tarafından açıklanan kararda Müvekkilimiz Tarkan Tevetoğlu hakkında, hapis ya da para cezası gibi herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamış olup, sadece tedbir mahiyetinde denetimli serbestlik kararı verilmiştir.

Bu karar çerçevesinde, denetimli serbestlik süresinin yasal prosedürlere uygun biçimde geçirilmesi ile birlikte müvekkilimiz hakkında açılmış olan davanın tüm sonuçları ile birlikte düşmesine karar verilecektir."