19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Murat Göğebakan'ın vasiyeti gerçek oldu!

İlkadım Belediye Başkanı Tok, Göğebakan'ın vefatının ardından 'Sonuna kadar hakkımız ona helal olsun. Belki onun bizde hakları vardır' dedi.

31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Murat Göğebakan'ın vasiyeti gerçek oldu!

Kanser ile mücadele eden ve bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Murat Göğebakan'ın geçen mart ayında Samsun'da katıldığı AK Parti Gençlik Şöleni'nde, oğluna seslenerek kendisinden helallik almasını istediği İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, üzüntüsünün büyük olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun Gençlik Kolları tarafından 22 Mart'ta düzenlenen şölende sahne alan Göğebakan, oğluna, o dönem İlkadım Belediye Başkanı adayı olan Erdoğan Tok için, "Ben ölürsem Erdoğan Tok ağabeyinden helallik al" sözleriyle vasiyette bulunmuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Tok, Göğebakan'ın vefatının ardından AA muhabirine, "Sonuna kadar hakkımız ona helal olsun. Belki onun bizde hakları vardır" dedi.

Göğebakan'ın ölüm haberi ile büyük üzüntü yaşadığını, dostunu, kardeşini, bir gönül adamını kaybettiğini ifade eden Tok, şöyle konuştu:

"Başımız sağ olsun. Türkiye'nin başı sağ olsun. Bir dava, bir misyon adamıydı. Bir gönül adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bundan yıllar önce Göğebakan'a lösemi teşhisi konulduğunda bir ilik nakli söz konusu idi. O günkü şartlarda kendisini aradık ve 'Bize ne düşer, madden manen üzerimize ne düşerse yanındayız. Ekonomik bir katkı gerekiyorsa biz Samsun olarak bunu üstleniriz' dedik. Böyle bir teklifimiz olmuştu. Meğer bu teklif onun için çok önemli bir teklifmiş. Bunu biz geçen mart ayında Samsun'a gençlik şölenimize geldiğinde anladık."

- "Samimiyetimizle yanında olduğumuzu gösterdik"

Söz konusu şölende bu teklifinin, samimi bir şekilde yanında oluşunun kendisini ne kadar etkilediğini Göğebakan'ın ifade ettiğini belirten Tok, şunları kaydetti:

"Biz Göğebakan'a o günkü şartlarda samimiyetimizle yanında olduğumuzu gösterdik. Demek ki o samimiyeti hissetti, meğer onu yıllarca taşımış. O şölende de toplumun huzurunda söyledi. Göğebakan, 'Erdoğan kardeşim beni hastalığımda arayıp her şeyi ile yanımda olacağını söyledi. Ben de oğluma dedim ki eğer ölürsem git Erdoğan ağabeyinden helallik al' dedi. Bizim helal edilecek bir şeyimiz yok. Sonuna kadar hakkımız ona helal olsun. Belki onun bizde hakları vardır. Haklarımız sonuna kadar helal olsun."

Tok, "Biz ona hastalığı boyunca Samsunlu hemşehrilerimiz ile yanında olduğumuzu hissettirdik. O da bunu bir hak olarak değerlendirdi sanırım. Bu ilgiden de son derece mutlu olmuş ki yıllar sonra Samsun'da bir etkinlikte bunu dile getirip, duygulanarak ağlaması bundan ne kadar etkilendiğini gösteriyor. Biz de ne kadar önemli bir şey yaptığımızı ancak o zaman hissettik" ifadelerini kullandı.