25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Müslüman kadın şık ve zarif olmalı

Başbakan Erdoğan’dan ekonomi ödülü alan tasarımcı Şüheda Aydın “Müslüman bir kadın zarif ve şık olmalı ki örnek olsun” dedi.

Seda Çakmak8 Ekim 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Müslüman kadın şık ve zarif olmalı

ULUSLARARASI Finans ve Siyasi Bilimler mezunu Şüheda Aydın 2 yıl önce kendisi için tasarladığı şalların sosyal medyada çok beğenilmesi üzerine kendi markası Şüşütown’u kurarak ticarete atıldı. İki kez girişimcilik ödülü kazanan Aydın, Başbakan Erdoğan’dan da ekonomi ödülü aldı. Kimse Yok mu Derneği’nin ‘Karınca Yuvası’ adlı projesinde tasarladığı Filistin temalı elbiselerle dikkatleri üzerine çeken Aydın, çalışmalarını STAR’a anlattı...

Filistin temalı elbiseler zorladı

Genç tasarımcı Filistin temalı elbiseler tasarlarken çok zorlandığını ifade ederek “Sonuçta Filistin’e dua ederek büyümüş bir nesiliz. Ama iş tasarım kısmına gelince ne kadar zor olduğunu, ne kadar hassas olmam gerektiğini anladım. Zaten Filistin modası diye bir şey yok, kan ağlayan ülkenin modaya vakti yok elbette. Ben de tasarımlarımda üç konuya değindim. Ancak ne tasarlarsam tasarlayayım Filistin’e yakıştıramadım. Yine de Kimse Yok mu Derneği’nin ‘Karınca Yuvası’ adlı böyle güzel bir projesinde yer almak beni çok mutlu etti.” diye konuştu.

Tesettür emir, moda yenilik

Şüheda Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Tesettür Allah’ın emridir. Moda ise yenilik. Tesettürün kırmızı çizgileri vardır. Onu modaya uyduramazsınız. Ama modayı tesettüre uyarlayabiliriz. Kıyafetinizin rengi, deseni modaya uygun olabilir. İslam güzellik ve incelik dinidir. Neden bunu kıyafetlerimize de yansıtmayalım. Müslüman bir kadın her zaman zarif ve şık olmalı ki örnek olsun.”

Ailemin desteği cesaretlendirdi

ŞÜHEDA Aydın son dönemde çoğalan tesettürlü modacılara dikkat çekerek şöyle konuştu: “Ben Şüşütown şirketini ailemin verdiği cesaretle kurdum. Uluslararası Finans okuyor, siyasi bilimler de yan dal yapıyordum. Kendim için tasarladığım şallar çok beğenilince bu işe girdim. Bir yandan okuyup, öte yandan tasarım eğitimi aldım. Bu konuda yetenekli kızlarımız çok. Şüşütown buluşmaları yapıyoruz. Girişimci arkadaşları dinliyor, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Hediyeleşip fikir alışverişinde bulunuyoruz. Öyle iddia edildiği gibi kimsenin siyasi bir gayesi yok. Kendi zevklerine göre tasarım yapıp, giyiniyorlar. Bunu illa tesettür diye de sınırlamamak lazım. Bu bir giyim tarzıdır”