4 Haziran 2025 Çarşamba / 8 ZilHicce 1446

Nusret Gökçe kimdir?

Nusret Gökçe kimdir kaç yaşında? Nusret nereli hayat hikayesi yıllık kazancı nedir soruların yanıtlarını haberimizde derledik.

1 Mart 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Nusret Gökçe kimdir?

Tuz dökme videosuyla dünyada popülerlik yakalayan Türkiye ve Dubai arasında mekik dokuyan Nusret'in kimdiri ile ilgili detayları bu haberimizde derledik.  İlkokulu parasızlık nedeniyle bırakan ve 5 kardeşine yardımcı olmak için kasapta işe başlayan Nusret'in hayat hikayesi ilham oluyor. Maden işçisi bir babanın çocuğu olan Nusret aslen Erzurumlu. Deyim yerindeyse hayatında aldığı risk ile önce Arjantin'e oradan da Amerika'ya giden Nusret şimdi milyonlar kazanıyor. İşte Nusret Gökçe hayat hiyayesi ve hakkında merak edilenler...

NUSRET'İN BAŞARI HİKAYESİ

- Kim olduğundan, nereden geldiğinden bahseder misin biraz?

1983'te Erzurum'da doğdum. Bir maden işçisinin 5 çocuğundan biriyim... Daha 2 yaşındayken Erzurum'dan Darıca'ya taşındık ailece. İşi sebebiyle ancak 4-5 haftada bir gün görebildim babamı. Sadece en küçük kardeşim lise mezunu, onun dışında hiçbirimiz okuyamadık maddi sebeplerden dolayı. Darıca Faik Şahenk Ortaokulu'nu altınca sınıfta terk etmek zorunda kaldım.

- Meslek hayatın nasıl başladı?

Bostancı kasaplar çarşısında, kasap çırağı olarak başladım. Aynı anda 10 ustayla bir dakika boş durmadan çalıştım. Hiç senelik izin yapmadım, mesai gözetmedim. Günde 18 saat aktiftim.

- Kırılma noktası neydi?

2007'de İstinye Park'ta kasap-restoran konsepti hizmete başladı. Bu oluşum beni heyecanlandırdı. 2008-2009'da 'bu iş dünyada nasıl acaba?' dedim. Arjantin, Amerika ve Japonya en iyisi oralara gitmeliydim.

- Yabancı dil yok, bilgi yok, nasıl cesaret ettin?

Fransız bir müşterim aracı oldu, son maaşım ve kredi kartından çektiğim 7 bin TL ile 2009 yılında Arjantin'e gittim. Üç ay boyunca çiftliklerde, kasaplarda, restoranlarda gezdim.




- Türkiye'ye dönünce ne yaptın?

Maaşlı işime devam ettim. Çalıştığım kurumda tüm öğrendiklerimi sergilemeye başladım. 'Lokum'u ilk ben yaptım. 'Ceviz'i, 'Kafes'i ilk bende yedi insanlar. Gittim geldim, sanki etin kimyası değişti. 2010'da Amerika'ydı hedefim. Vize başvurusunda bulundum ama hesabımda para yok, üstüme kayıtlı evim, mülküm yok, evli değilim. 4 kez reddedildim. Arjantin sonrası birkaç kez gazete ve dergide çıkmıştım. Görevliye onları okuttum, 3 aylık vize verdi. ABD'de yaptığım mönü New York Times'da yayınlandı. New York'un en önde gelen dört restoranında para almadan, kaçak çalıştım.
"SANA PARA SAYMA MAKİNESİ ALACAĞIM"

- Türkiye'ye döndüğünde seni bekleyen bir işin yoktu...

Zaten niyetim kendi yerimi açmaktı. Çok teklif geldi. Mithat Erdem, eski bir dostumdu. Ben emeğimi koydum, o parayı. İsim ne olacak dedi, bir kağıda Nusret yazdım, 'et' kısmını ayırdım. 'Parayı ver, kısa süre sonra sana bir para sayma makinesi alacağım, para sayacaksın' dedim. 5-6 ay sonra tüm yatırım çıkmıştı. Payıma düşeni ödemiştim.

- Nasıl bir his başarmak?

İlk dükkanımda her akşam kapının karşısına geçer adımın yazdığı tabelayı seyrederdim. Dua edip, şükrederdim. Hala da şükrederim.

- Sonra Doğuş Grubu'yla bir ortaklık yaptın ve 'Şampiyonlar Ligi'ne girdin. Nasıl gerçekleşti?

2009 yılında şimdi D.Ream şirketinin CEO'su olan Levent Veziroğlu "Nusret çok iyi şeyler olacak" demişti. Geçen yıl da Doğuş Grubu'yla imzayı attık.

400 ÇALIŞANLI ET İMPARATORLUĞU

- Nasıl değişiklikler oldu hayatında?

Eskiden 1.800 lira maaşlı bir çalışandım şimdi adım altında 400 çalışanımız var. Şu an güzel bir noktadayım ve hala yükselmek için çalışıyorum. Yurtdışından jetleriyle yemek yemeye gelen müşterilerimiz var, bu büyük mutluluk.



AJDA'YA KAFES ACUN'A ANTRİKOT

- Bir çok ünlüye servis veriyorsun. Kim ne yer?

Orhan Gencebay: Orta-iyiye doğru pişmiş yağsız, yumuşak et sever.
Ajda Pekkan: Gizli gurmedir. Gözü kapalı servis yapın ne yediğini söyler. Steak tartar'a bayılır, Spagetti ve Kafes tercihleridir.
Acun Ilıcalı: Acun Abi de oldukça yoğun tempo çalışan bir adam. Et çok sever. Antrikot'a bayılır.
Aziz Yıldırım: Başkan az ve öz yer. Lokum ve Kobe sever...

NUSRET GÖKÇE KİMDİR?

1983 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Nusret Gökçe, maden işçisi bir babanın 5 evladından birisidir. Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Erzurum'dan Darıca'ya göç eden Nusret, maddi sebepler dolayısıyla Darıca Faik Şahenk Ortaokulu'nu altıncı sınıfta bırakmak zorunda kalmıştır.

Meslek hayatına Bostancı'daki kasaplar çarşısında başlayan Nusret, uzun bir süre kasp çıraklığı yapmıştır. Büyük bir kasap dükkanında 10 ustayla aynı anda çalışan Nusret, günde 18 saat aktif olarak çalışmıştır. Et doğramadaki profesyonelliğini dar zamanda çok iş yapma konusuna borçlu olan Nusret, ilk olarak 2007 yılında İstinye Park'ta açılan kasap-restoran konseptinde çalışmaya başlamıştır. Bu deneyimin ardından Dünya üzerindeki diğer restoran konseptlerini görmek isteyen genç girişimci, Arjantin'e doğru yola çıkmıştır.

Cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile gittiği Arjantin'de kasapları ve restoranları gezen Nusret, sektör hakkında fikir edinmeyi başarmıştır.

Türkiye'ye döndüğünde aynı işyerinde çalışmaya devam eden Nusret, bu deneyimleri işine aktarmayı başarmıştır. 'Lokum', 'Ceviz', 'Kafes' gibi ğişmiş et türlerini ilk kez kendisinin yaptığını iddia eden dünyaca ünlü restoran sahibi, bu kez yeni deneyimler için Amerika'ya gitmeyi kafasına koymuştur. Zor şartlar altında aldığı üç aylık Amerika vizesinin ardından New York'un en bilindik dört restoranında para almadan çalışmış ve yaptığı mönü New York Times'da yayınlanmıştır.

Türkiye'ye yeniden döndüğünde bu kez işsiz olan Nusret, kendi iş yerini açmak için çabalarına başlamıştır. Kendisine eski bir arkadaşı olan Mithat Erdem'i melek yatırımcı olarak seçen genç girişimci, arkadaşıyla beraber ilk restoranın temelini atmıştır. Arkadaşından aldığı parayı 5-6 ay içerisinde geri ödeyen Nusret, borcunu ödedikten sonra yoluna bir süre tek devam etmiştir.

2009 yılına kadar tek olarak devam ettiği işletmesine, 2012 yılı itibariyle Doğuş Grubu ortak olmuştur. Eskiden 1800 TL maaşla çalıştığını, şu an ise 400 çalışan istihdam ettiğini belirten Nusret, yaptığı etleri yemek için yurtdışından özel jetleriyle müşterilerinin geldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluk olduğunu ifade ediyor.