19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Osmanlı’nın zarafeti kıyafetlere yansıdı

Tasarımcı Şüheda Aydın, “İslam güzellik ve incelik dinidir. Aynı şekilde Osmanlı eserleri de bir o kadar zariftir. Ben de bunu ‘Haliç’ koleksiyonuna yansıtmak istedim” dedi.

Seda Çakmak/İstanbul6 Mayıs 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Osmanlı’nın zarafeti kıyafetlere yansıdı

Başbakan Erdoğan’ın Askon Genel Kurulu’nda reel ekonomiye katkılarından dolayı ödül verdiği tasarımcı Şüheda Aydın ilk showroomunu açtı. Aydın, Gaziosmanpaşa’da açtığı showroomunda Haliç çini deseninden ilham alarak hazırladığı ‘Haliç’ koleksiyonunu da moda severlerin beğenisine sundu.

Osmanlı yıldızını kullandı

Haliç’ten ve Haliç ismi ile öne çıkan bir çini deseninden ilham aldığını ifade eden genç tasarımcı Şüheda Aydın, “İslam güzellik ve incelik dinidir. Aynı şekilde Osmanlı eserleri de bir o kadar zariftir. Ben de bunu kıyafetlere yansıtmak istedim” dedi.

Haliç deseninin sonsuzluğa gönderme yaptığını ve markası Şüşütown’un dinamikliğini ifade ettiğini belirten Aydın, yeni koleksiyonunu anlattı. Aydın, şunları söyledi: Osmanlı’nın zarif çini desenini modern çizgilere uyarladım. Şüşütown logosu olan Satürn’ü, Haliç çini deseninin ortasına yerleştirdim. Kıyafetleri tesettür ölçülerini dikkate alarak hazırlamaya çalışıyorum. Oversize yazlık mantolar, yazlık brokarlar uzun ceketler var koleksiyonda. Bu yaz ilk defa eşarp tasarımlarımız var. Haliç kıyısındaki birçok yapıda hem pencerelerde hem de giriş kapılarında yer alan kündekari ya da Osmanlı yıldızı ile eşarplar tasarladım.

Çantalara özel tasarım
 
Genç tasarımcı, Haliç koleksiyonunun desenlerini çantalara da taşıyor. Sarı, narçiçeği, su yeşili, lacivert, somon ve bej gibi Haliç’e tema olan renkler çantaların da renkleri oluyor ve uyumu tamamlıyor. Esmod İstanbul’da ayakkabı tasarım eğitimi almış olan tasarımcı Şüheda Aydın bu sezon babetlerle ayakkabılara da yer vermeye başlıyor.