26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

‘Umut Veren Genç’e yurt dışında 3. ödül

Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği ‘Araf’ filmindeki rolüyle Hindistan’da 3. uluslararası ödülünü kazanan Neslihan Atagül, Türkiye’de sadece ‘Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü alabilmişti.

Magazin Servisi20 Ocak 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘Umut Veren Genç’e yurt dışında 3. ödül

ÜNLÜ yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun çektiği ‘Araf’ filminin Zehra’sı Neslihan Atagül’e bir ödül de Hindistan’dan geldi. Atagül, Pune Film Festivali’nde ‘Zehra’ karakteriyle ‘En İyi Performans’ ödülüne layık görüldü. STAR Gazetesi’ne ödüller ile ilgili açıklama yapan genç oyuncu, “Gelen her ödül benim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Doğrusu beklemiyordum Zehra’nın bu kadar sevileceğini. İnsan takdir gördükçe daha iyisini yapmak için özel bir güç buluyor” diye konuştu.

Altın Koza’da teselli ödülü

‘Araf’taki performansıyla büyük beğeni toplayan Atagül, yurt içinde sadece Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu’nü alabilmişti. Atagül’ün sıra dışı uluslararası performans geçmişinde, Hindistan başarısından önce ‘Moskova 2morrow Film Festivali’nde ‘Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu’ ve 25. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülleri bulunuyor.

Öte yandan Yeşim Ustaoğlu’nun ‘Araf’ı Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de “2012 Black Pearl (Siyah İnci) En İyi Film’’ ödülüyle dönmüştü.

AYIP OLMASIN ŞUNA DA ÖDÜL VERELİM YANLIŞI

Ödüllere duygu karışmasın

Başka ülkelerden en iyi kadın oyuncu ödülleri alırken kendi ülkemde ‘ümit vaad eden’ oyuncu olarak görülmek elbette garip. Türkiye’deki yarışmalara duygusallık hakim. Ayıp olmasın şuna da ödül verelim diye paylaştırılıyor. Oyunculuk için büyük emek ister. Başarılar tesadüfle gelmez. Sürekli gözlem yapan biriyim. Bu işten önce de dışarıda gördüğüm bir çöp kamyonu şoförünün bile ne düşündüğünü düşünürdüm.