27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

24 Nisan reyting sonuçları 2023: Alparslan Büyük Selçuklu, Yasak Elma, Ömer reyting sıralaması

24 Nisan reyting sonuçları belli oldu. Pazartesi akşamı Kanal D'de Veda Mektubu dizisi yeni bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Show TV'de Güldür Güldür Show ekranlarda yer alırken TV8'de Survivor 2023'ün yeni bölümü yayınlandı. Aynı saatlerde ATV'de Bir Küçük Gün Işığı, Star TV'de Ömer seyirciyle buluştu. Bu akşam ayrıca TRT1'de Alparslan: Büyük Selçuklu yayınlanırken, Fox TV'de Yasak Elma ekrana geldi. Peki dün akşam en çok ne izlendi? İşte 24 Nisan 2023 reyting sonuçları

25 Nisan 2023 Salı 09:40 - Güncelleme:
24 Nisan reyting sonuçları 2023: Alparslan Büyük Selçuklu, Yasak Elma, Ömer reyting sıralaması

24 Nisan 2023 Pazartesi reyting sonuçları açıklandı. Dün akşam televizyonlarda; Pazartesi akşamı; Veda Mektubu dizisi, Güldür Güldür Show, Survivor 2023, Bir Küçük Gün Işığı, Ömer, Alparslan: Büyük Selçuklu, Yasak Elma ekrana geldi. Reyting sonuçları, günlük olarak yayınlanan dizi ve programların izlenme oranlarına göre sıralanıyor. Peki Pazartesi akşamı en çok ne izlendi? İşte 24 Nisan reyting sonuçları

24 NİSAN 2023 REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

24 Nisan tarihinde yayınlanan programların reyting sonuçları açıklandı.

Total'de 1.sırada TRT1'de izleyiciyle buluşan "Alparslan: Büyük Selçuklu", 2. sırada Fox TV'de yayınlanan "Yasak Elma", 3.sırada "Selçuk Tepeli İle Fox Ana Haber" yer aldı.

AB'de ise 1.sırada "Alparslan: Büyük Selçuklu", 2.sırada Star TV'de yayınlanan "Ömer", 3.sırada "Yasak Elma" yer aldı.

20+ABC1 izleyici grubunda ise birinci sırada "Alparslan: Büyük Selçuklu", ikinci sırada "Yasak Elma", üçüncü sırada "Ömer" yer aldı.

REYTİNG NEDİR?

Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize İngilizceden geçmiş bir sözcüktür. Kelime anlamı olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir.

Ülkemizde daha çok televizyonla ilişkilendirilen reyting; izleniş durumu, izlence anlamlarına da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasıyla reytingin bir diğer tanımı; "herhangi bir televizyon kanalının izlenme oranının tamamı" şeklindedir. Z kanalında yayınlanan A programının izlenme payının yüzdesi o programın ve kanalın reytingini belirler.

İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.